Ziua mea a Romaniei (3)

Am postat 2 articole azi pe blog, acesta e al treilea. Sa ii zicem serie… titlul are forma asta in mod intentionat. Si azi am simtit ca e sarbatoare, ca in fiecare an. Deja am auzit la radio melodii specifice sarbatorilor de iarna. Am fost pe baricade de la 7, ca de obicei. Acelasi program, munca, activitate.

S-a simtit si in trafic ca-i sarbatoare. Daciuta s-a bosumflat la o roata si a trebuit sa oprim la benzinarie. Am facut frigu’ ca lumea in masina azi, n-am pornit nici motorul ca sa se incalzeasca, am zis sa folosesc puterea mintii. Dupa ce am inceput sa conduc m-am mai incalzit, desi probabil ca membrele mele trosneau ca o caroserie inghetata.

Am vazut steaguri la fiecare stalp, n-am apucat sa vad parada nici la televizor, dar trecand prin sufragerie sa imi fac o cafea de la care mi s-a facut mai apoi rau, am vazut ceva huiduieli la adresa presedintelui si primului ministru.

Oare de ce? Tot ce se intampla e din vina noastra si atitudinea in sine, de a iti huidui presedintele de Ziua Nationala, e pur si simplu josnica. Nu sunt fana PDL, nu sunt fana Basescu, dar huiduielile pot fi facute si in alte zile. De 1 Decembrie sarbatorim Marea Unire din 1918, nu il sarbatorim pe Basescu. Pana la urma asta e tara pe care ne-am facut-o. Ori traim in ea asa cum e, ori schimbam ceva… iar huiduielile nu o sa schimbe niciodata nimic, doar actiunile pot schimba.

Imi plac programele de la TV si imi plac unele postari din blogosfera scrise pe tema asta. Am purtat si o pereche de cercei pe care am facut-o anul trecut special pentru aceasta zi. O puteti vedea pe pagina de Handmade By Lexis din badge-ul de alaturi. Ma pregatesc de o noua zi, ceva mai multi nori si mai putin frig mi-ar prinde bine dimineata. Incerc sa ma incalzesc uitandu-ma la gadget-uri si telefoane. Scriu haotic, stiu, dar am multe de zis, de impartasit si nu vreau sa inchei cu clasicul La Multi Ani, Romania! pentru ca e prea folosit. Trag de timp ca poate imi vine o incheiere mai buna….

Nu ma apuc sa va zic de ce imi place tara asta, nu vreti sa stiti, nu? De fapt, e destul de simplu. Nu stiu de ce imi place. E ca si cand m-ai intreba de ce o iubesc pe mama… pentru ca o iubesc, asa sunt construita. Da, asta e raspunsul.

Iubesc Romania pentru ca asa sunt construita, nu-mi trebuie alt motiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *