Ziua in care am renuntat

Asta e ziua in care viata mi-a demonstrat pentru a zecea mii a oara ca uneori trebuie pur si simplu sa renunti. Ca oricat de mult ti-ai dori un lucru si oricate eforturi ai depune, ca oricat te-ai lupta, ca pe oricate cai ai incerca sa o iei, ca prin oricate nopti nedormite ai trece, ca oricat de mult ti-ai dori. Cu toata inima, cu tot sufletul si cu toata intreaga ta fiinta…. adevarul dureros pe care nu vrem sa il acceptam e ca noi nu contam.

Si stiu ca suna sumbru, desi nu e asta intentia mea. Stiu ca suna si pesimist, desi nu este, dar tocmai ce-am realizat chestia asta… cat de putin contam in tot ce ni se intampla. Sunt unele situatii si unii oameni la care trebuie pur si simplu sa renunti. Nu te face slab, nu te face prost, nu te face lipsit de ambitie  nu te face in niciun fel atata timp cat ai incercat (nu prea mult though). Pur si simplu uneori visele noastre sunt doar acolo asa… ca sa fie si nu se indeplinesc niciodata oricat ai vrea. Da, ai citit bine. Nu se indeplinesc niciodata asa ca cel mai bun lucru e sa mergi mai departe.

Stiu ca in sinea ta iti zici nu, nu are cum sa nu mearga. Nu am cum sa nu reusesc daca nu investesc bani, timp, suflet, energie, daca nu pierd aici ore in sir pe God knows what, daca nu imi apar 70 de fire albe in cap…. Ba are, move on. Nu, nu o sa se intample daca mai incerci de 100 de ori si ajungi in acelasi punct, move on. Lucrurile nu se intampla pentru ca vrem noi, e doar un cacat de iluzie. They just don’t. Move the fuck on.

Si atunci ce? Nu mai visam? Nu ne mai dorim? Ne putem propune lucruri si putem incerca sa vedem de unde vine deschiderea, dar cam atat. Imi pare rau ca am ajuns sa scriu asta. Imi pare rau ca adevarul asta e asa trist, dar asta e ziua in care am obosit atat de mult sa sper, sa investesc si sa visez fix da-n boulea incat renunt si accept asa cum e zicala aia sau ce o fi din religie cu “schimba ce poti schimba si accepta ceea ce nu poti schimba”.

Well fuck it, church, you are right about one thing at least. Uneori nu e nimic din ce poti face ca sa schimbi o situatie, iar singurul lucru care ne ramane de facut e sa acceptam. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *