Ziua de nastere pe Facebook – pro sau contra?

În fiecare an mă încearcă același sentiment când se apropie ziua mea de naștere… Nu pot să îl descriu prea bine (nici nu e plăcut) așa că nici nu o să încerc, pentru că în română nu îmi găsesc cuvintele, iar în engleză ar ieși ceva prea interpretabil… Greșit interpretabil.

Ideea e că nu prea mi-a plăcut niciodată ziua asta, e comună (chestia asta mă enervează teribil), e ziua când se îmbată jumătate de Românie și eu vreau doar să treacă cât mai repede. De asemenea, observ că în ultimii ani, cu toate că e ușor de reținut, toată lumea uită… probabil pentru că sunt ocupați să sărbătorească pe altcineva, pentru că nu am avut niciodată scris pe Facebook sau pentru că nu dau nici măcar un ”fuck” din propriul buzunar, vorba lui Chris Rock. De fapt aici voiam să ajung – pro sau contra postării zilei de naștere pe Facebook?

Toți anii ăștia am mers pe principiul – oamenii cărora o să le pese de mine, o să își aducă aminte…. și așa mi-am dat seama că-s chiar foarte puțini cărora le pasă! Hah, nicio surpriză acolo! Anul trecut a fost un record maxim de 3 telefoane sau așa ceva și 2 mesaje, deci mi-am făcut o idee cam cum merg lucrurile… Iar dacă eu rețin zilele de naștere și nu sunt ca ei, cui îi pasă? ”Suntem toți diferiți, din fericire”, nu?

Acum o săptămână-două am început să mă gândesc: Hey, ce motive aș avea să nu postez pe Facebook ziua mea de naștere ca toată lumea să aibă un reminder? Mi-am dat seama că aproape niciunul, așa că e posibil ca anul ăsta să aveți reminder. Adică înțeleg până la urmă că zilele trec precum un Harley Davidson pe Transfăgărășan și că avem un milion de lucruri pe cap, e greu să îți aduci aminte ziua de naștere a celor din jurul tău fără supremul Facebook care a ajuns să ne ghideze viețile până și în acest detaliu minor. Cine-s eu să judec? Oamenii are treabă, are lucruri importante de făcut, are serviciu și task-uri, are altele pe cap și fetele e leșinate de căldură

Vrei să îmi aduc aminte de tine? Postează pe Facebook, doar nu te aștepți să îmi aduc aminte de la sine, ai înnebunit? Jesus!

Deci anul ăsta poate o să vă ascult și poate o să fac asta…. sau poate nu. Ce ziceți? Oricum reminder-ul nu vine decât cu adresa la care să trimiteți cadourile, asta ca să știți din timp, daaaa? 😉 Hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *