Webstock 2012 – oameni si concluzii

A mai trecut o ediție de Webstock la care am participat și eu cu Time for Ads și care, evident, m-a inspirat din mai multe puncte de vedere. Din nefericire, n-am putut să mai stau seara la Awards și party pentru că a fost o săptămână nebună rău pentru mine cu evenimente (pe plan ”profesional” și personal) și multe articole de scris.

Ca de obicei, am făcut cunoștință cu multă lume 🙂 Am împărțit și ceva cercei handmade, iar fetele au părut chiar încântate de ei, ceea ce m-a mulțumit și mai mult.

Sunt atâtea lucruri de zis că nici nu mai știu cum să continuu. Nu știu dacă ați urmărit live streaming-ul pe care l-am pus ieri sau dacă ați urmărit ce-am scris pe Twitter, dar noi am ajuns de la sesiunea a doua. Cu toate astea, l-am văzut pe Cristian Gog (care a prezentat în prima parte) și l-am salutat, am stat puțin de vorbă pentru că îl urmăresc dinainte de Românii au talent și l-am susținut cum am putut și pe parcursul concursului. Ca primă părere, este un tip de treabă fără snobisme, așa cum te-ai aștepta de la cineva care a apărut la un show atât de cunoscut. Mă rog, uneori am impresia că oricum toți clujenii-s OK 😀

Cel mai mult mi-a plăcut discursul lui Eduard Novak, un om incredibil cu o poveste incredibilă, un adevărat luptător pentru care lumea s-a ridicat în picioare și a apluadat minute în șir. Eduard a fost zece ani campion național la patinaj viteză până când, într-o nefericită zi, a avut un accident care i-a retezat laba piciorului. Astfel, a căutat alt sport în care să se implice și și-a ales ciclismul, apoi a pornit pe acest drum exact cu ajutorul internetului. S-a documentat, s-a antrenat, a muncit foarte mult și anul acesta a reușit să câștige medalia de aur la ciclism la Jocurile Olimpice din Londra.

Eduard ne-a uimit prin modestia lui, în ochii noștri el și toți sportivii români se află pe un piedestal bine meritat pentru că muncesc atât de mult, necondiționat și ne reprezintă cu mândrie pe plan internațional și nu numai. Sunt performanțe la care ajung ei ca oameni, ca sportivi, dar prin care creștem și noi ca țară, prin care ne aducem aminte să iubim din nou istoria noastră și ceea ce suntem. Mai mult de atât, Eduard și felul lui de a fi ar trebui să aducă aminte celor care au uitat să fie oameni, cum să fie oameni. Sună ciudat, dar iată cum cineva atât de muncitor, atât de puternic fizic și psihic și ambițios poate fi umil și modest, pentru că nu a uitat de unde a pornit. Nu a uitat că a pornit (chiar de două ori) de la zero, de unde pornesc 90% dintre noi.

Cea de-a treia sesiune am împărțit-o în două. În prima parte am mers la Pro Blogging – Blogging Trends și a doua la Social Media Professionals. În prima parte Răzvan Pascu a vorbit despre blogurile de nișă. Nu știu dacă știți, dar el este printre primii la blogurile de travel, face asta for a living ca să zic așa. Nu pot să zic că am aflat foarte multe lucruri noi din prezentarea lui, însă cu siguranță am ajuns să îmi pun niște întrebări interesante referitoare la propriul blog, dar cred că o să revin la subiect într-un articol separat.

Costin Cocioabă a avut din nou o prezentare interesantă și a tratat subiectele în general, nu s-a raportat doar la refresh.ro. Ah, da și la Adrian Ciubotaru mi-a plăcut mult una dintre ideile expuse, cum că oamenii generoși sunt oameni puternici. Foarte frumos spus, ar fi bine dacă lumea ar fi mai generoasă și binevoitoare.

Pot să zic că în partea a doua mi-a plăcut destul de mult prezentarea lui Andrei Roșca (CEO Spada) care a vorbit despre riscuri. A mers pe idei destul de logice și ne-a invitat să mai și riscăm din când în când ca să putem crește, pentru că așa se câștigă experiența. Asta este total adevărat, însă din păcate alături de experiență e posibil să ”câștigi” și ceva minusuri, din nou e o chestie care ține de percepția fiecăruia. Nu toți privesc lucrurile așa relaxat, nu toți sunt dispuși să îți acorde o a doua șansă. Aș putea spune, ca o notă personală, că unii sunt destul de tranșanți și dintr-un pas greșit nu văd nici un folos deși sunt destule, după cum spunea și Andrei.

Îmi pare rău că nu am apucat să urmăresc și celelalte sesiuni care se desfășurau în paralel, însă cu siguranță o să vânez articolele celor care au fost în celelalte săli. Per total, Webstock 2012 m-a inspirat, ceea ce este întotdeauna un semn de ”eveniment reușit” și am plecat de acolo cu un impuls de încredere, de „hai că se poate”, de ”uite ce de oameni interesanți” și de ”o să creștem și noi cu proiectul, trebuie să îl ducem mai departe”. Organizarea a fost de nota 10 ca de obicei, iar anul acesta au fost mai mulți sponsori printre care Vodafone (principal), Bitdefender, HP, Staropramen, Huawei și Doncafe.

Mulțumim tuturor, mai ales lui Cristi Manafu și Evensys pentru organizarea celui mai mare eveniment de online! Sper să ne vedem la anul cu bine 🙂

Mai multe poze găsiți și la Sorin.

3 thoughts on “Webstock 2012 – oameni si concluzii

  1. Pingback: Tastatura Staropramen de la Webstock pe Engadget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *