Va multumesc!

Anul trecut pe vremea asta primeam unul din cele 4 cadouri de la mama – un set de accesorii din argint. Am fost recunoscătoare familiei mele din tot sufletul pentru tot ce au făcut, pentru urări și cadouri, pentru orice fel de susținere pe care mi-au acordat-o de-a lungul anului și de-a lungul vieții. Și le-am fost recunoscătoare cu atât mai mult anul trecut pentru că… în mare parte doar ei erau prin preajmă, dar mi-au fost suficienți pentru că până la urmă sunt de două ori mai mult decât au alții.

Anul ăsta însă împart recunoștința, din fericire, cu o mare de oameni… Lucrurile stau altfel acum, s-au schimbat foarte multe. Chiar dacă am avut mici momente de nemulțumire de acum un an încoace (cred că toți le avem, că de-aia suntem oameni), am încercat mereu să rămân concentrată pe ceea ce e pozitiv și să nu pierd din vedere de la ce am pornit.

Azi și ieri am deschis ochii și am văzut pentru prima oară extrem de clar paralela dintre ce era și ce este. Acum:

Aparțin unui colectiv – lucru pe care mi l-am dorit continuu de multă vreme, pentru mine este esențial să lucrez în echipă și să mă înțeleg bine cu oamenii aceia (astea chiar nu-s baliverne de trecut interviuri). Cât nu am aparținut unui colectiv m-am simțit extrem de vulnerabilă și out of place. Faptul că acum aparțin de un loc mă ajută foarte mult să mă dezvolt și să aspir la mai mult, mă ajută să fiu mai stabilă din multe puncte de vedere (mai ales psihic).

Am câteva scopuri bine definite cu ceva mai multe șanse de realizare – which is awesome! pentru că înainte nu erau decât niște scopuri principale la care nu puteam ajunge fără cele secundare, iar acum am mai urcat o treaptă.

Există 2-3 oameni care mi-au devenit dragi și de care m-am apropiat mai mult în feluri diferite – nu pot să spun cine sunt și în ce circumstanțe i-am cunoscut însă indiferent de ce s-ar întâmpla în viața asta imprevizibilă și pe ce cărări ne-om duce, nu o să îi uit niciodată. Mi-au marcat multe momente frumoase anul ăsta și n-aș fi avut cum să le cer mai mult.

Am picat într-o pasă proastă acum câteva zile, dar foarte proastă și nu știu nici eu exact care au fost motivele și de ce mi-am revenit așa greu din ea. O fi fost din cauza neputinței că nu pot opri timpul în loc, însă adevărul e că anul ăsta nu am primit doar mai multe cadouri, mai multe urări, pupături, îmbrățișări. Anul ăsta am primit mai mulți oameni noi și buni în viața mea. Ăsta e adevăratul cadou și pentru asta vă mulțumesc vouă și oricui m-a făcut să vă întâlnesc.

Cu o notă de încheiere mai vreau să zic un lucru… Acela că de acum câțiva ani îmi tot doresc o zi normală și răcoroasă, în care, eventual, să merg la serviciu sau să am o preocupație, să nu stau să mă gândesc cum să omor ziua liberă. Anul ăsta le-am avut pe amândouă și am fost cu adevărat mulțumită, mai bine nu se putea!

3 thoughts on “Va multumesc!

  1. Frumos gândești, frumos simți, frumos te bucuri! Umple-ți viața cu tot mai multe momente de-astea! Am luat și eu puțin din ele, ca sursă de inspirație pentru ziua de mâine. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *