Ultima noapte de desktop, intaia noapte de netbook

A fost odată ca niciodată o gagică pasionată de online şi gadget-uri. Gagica era tânără şi încă avea surplus de greutate, rămăşiţe ale tinereţii vesele, dar avea un job şi câştiga binişor pentru lipsa ei de experienţă. Era studentă şi pe atunci citea mai mult şi iubea un om şi pentru că era studentă, 700 de ron din 1000 se duceau la porcul puşculiţă (ştiut şi ca “facultate de stat”), care, hrăpăreţ, nu se mai oprea din mâncat ceea ce fata câştiga. Aproape 12 luni gagica a avut practic doar salariu de 300 de ron aşa că atunci când termină de plătit facultatea, făcu semnul crucii, scuipă de trei ori să nu mai trebuiască niciodată să hrănească porcul şi începu să strângă pentru altceva.

Se obişnuise cu strânsul şi, fie vorba între noi, nici acum nu a scăpat de acest obicei. Prima lună a pus deoparte 600 de ron şi în următoarea 400. Aşa a reuşit să îşi ia un netbook de la Acer.

Gagica se cam săturase să facă cu rândul la desktop cu sora ei, deşi se înţelegeau de cele mai multe ori şi reuşeau să împartă calculatorul. Mini laptop-ul l-a cumpărat într-o zi de noiembrie, îşi luase liber ca să îl ridice din showroom şi era până peste măsură de entuziasmată, cam cum e şi acum când îşi mai ia câte un gadget.

Fata nu avea router wireless aşa că în primele luni nu l-a folosit prea mult până când a dat de “reţeaua de la Dumnezeu”. Prindea 1 liniuţă şi 2 liniuţe cu el pe pervazul de la geam. Nu ştia de unde vine reţeaua, dar era recunoscătoare că exista. Şi stătea în tot felul de poziţii ciudate ca să poată prinde semnal, să vorbească cu prietenul ei cel mai bun pe care îl şi iubea mai mult decât pe proprii tenişi.

Şi apoi reţeaua a dispărut şi întunericul s-a lăsat. Gagica, dudă în continuare, a revenit pe desktop. Se mişca greu… şi desktop-ul şi gagica, începuse iar statul cu rândul la calculator.

Netbook-ul se dovedi absolut cel mai util lucru din lume când:

  • au fost probleme cu desktop-ul şi a stat mort vreo 2-3 săptămâni până când fata reuşi să îl repare
  • cădea internetul pe desktop şi putea să stea pe cealaltă reţea aşteptând să se coloreze fereastra
  • a plecat la munte şi a vrut să ţină legătura cu prietenii ei şi să scrie pe blog şi pe reţele sociale
  • a avut nevoie la facultate pentru proiecte şi alte lucruri de acest gen
  • s-a întrerupt curentul de mai multe ori sau a fost Earth Hour şi trebuia să stea pe baterie
  • când era prea frig în cameră ca să stea la desktop pentru că acesta era lângă uşă şi uşa nu se închidea bine
  • la indigestii şi alte nefericiri care nu permiteau poziţionarea la birou

Netbook-ul s-a dovedit foarte util gagicii, dar şi mai util a fost faptul că a învăţat ce înseamnă un calculator portabil. L-a studiat, l-a învăţat şi ulterior a început să scrie despre tehnologie pe bani. Şi gagica râde amu de cum era atunci şi cum a început totul, dintr-o pasiune pentru tehnologie, dintr-o necesitate, dar poate şi mai dureros, din dorinţa de a fi întotdeauna conectată la lume, din dorinţa de a şti întotdeauna ce zice prietenul acela, din dorinţa de a vedea acea fereastră portocalie. Îşi aduce cu drag aminte de toţi ceilalţi oameni pe care i-a întâlnit prin reţelele sociale, de ceea ce a scris pe tastele micuţe, de faptul că în fiecare zi stătea cu mititelul în braţe şi aştepta cuminte… Ce aştepta? Nici acum nu ştie, dar ştie ce nu mai aşteaptă şi nu o să mai aştepte nicicând ca odinioară: să se coloreze fereastra.

Am încălecat pe o şa şi v-am spus povestea ‘şa,

Am încălecat pe o căpşună şi uite aşa v-am spus o mare minciună am lătrat la lună! Hihi! Pam-pam!

[Articolul este scris pentru #evoblogger . Şi eu, ca şi gagica, am tot un netbook *ce coincidenţă, nu?* Acer care a început să dea rateuri aşa că ţineţi-mi pumnii şi dacă vă simţiţi inspiraţi vă provoc să îmi fiţi concurenţi. Nimic nu e mai frumos decât o competiţie cu adevărat strânsă! 🙂 Merg la cacealma… ]

6 thoughts on “Ultima noapte de desktop, intaia noapte de netbook

  1. Pingback: Rezultatele campaniei: Laptop de blogger, de #evoBlogger | Haotik Note-Blog

  2. Pingback: Am avut o saptamana excelenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *