Traiesc in Rromania (despre târgul de job-uri de la Romexpo)

Drept să zic, încerc cât pot de mult să nu văd partea urâtă a țării ăsteia. O ignor pe cât de mult pot și am încercat și azi, dar în minte nu mi-a venit decât ”rromania”, termen pe care îl văd deseori  la Arhi pe blog.

Am ajuns azi la Romexpo, după ce am văzut și auzit de nenumărate ori anunțul târgului de joburi organizat de Ejobs. Am mers acolo mai ales cu soră mea, că ea își tot caută de lucru de mult timp și am zis hai să vedem ce găsim și la ăsta, mai ales că s-au dat mari că o să fie sute de companii care vor oferi locuri de muncă.

În fine, ajungem acolo și ce credeți? Ni se cere o taxă de participare – 10 ron de persoană. Am întrebat de ce ni se cere taxă de participare și de ce nu a fost anunțat din timp acest detaliu și ni s-a zis că a fost o decizie de ultim moment. Pe bune? Și cum de s-or fi oprit la suma 10 ron și nu mai puțin? Pentru că din câte îmi aduc aminte au fost mii de oameni x 10 ron mie îmi dă foarte mult.

Nimic anunțat pe site

Nu mă interesează ce fac cu banii, nu mă interesează unde se duc, mi s-a părut o țigănie nemaipomenită să îmi ceri 10 ron ca să intru într-un târg cu câteva zeci de firme în care HR-ii sau persoanele trimise pentru recrutare sau strângere de cv-uri să te trateze cu fundul, să te întrebe ”ce înseamnă online?” sau chiar să nu îți accepte CV-ul, să îți zică să intri pe site, asta fiind la extrema cealaltă. De ce mai participi ca angajator dacă tu mă trimiți să aplic la tine pe site? Cei de la Coca Cola am impresia că erau acolo doar pentru a-și face reclamă. Deci plătesc ca să mi se poată face reclamă, interesant.

Ca să rezum situația: sunt șomer = n-am un venit/am un venit mic, mă chemi la târg ca să îmi iei o taxă nesimțită care nici n-a fost anunțată. Ajung la dâlga din deal, dau deja 10 lei pe transport până acolo doar ca să îmi dau seama că tu de fapt îmi mai ceri încă 10 ca să pot intra să îmi las doar câteva cv-uri pentru că oricum majoritatea job-urilor nu erau pe specializarea căutată. Nu tu online, jurnalism, comunicare, publicitate sau juridic. Oricum n-o să sune nimeni, dar noi să fim sănătoși și e-jobs-sau-la-cine-căcat-ajung-banii-ăia să fie cu teancul în buzunar, nu? Am făcut haz de necaz și am râs mult, în mod ironic, în mod nervos. Și acum râd, când îmi aduc aminte mă bufnește râsul și în continuare văd în fața ochilor o singură frază, pe care am încercat să o refuz cu încăpățânare, dar care azi m-a copleșit pur și simplu obsesiv: trăiesc în Rromânia.

8 thoughts on “Traiesc in Rromania (despre târgul de job-uri de la Romexpo)

 1. Cred ca se poate decodifica intr-un fel “mesajul”:
  Daca in calitate de somer iti permiti o cheltuiala stupida, atunci si ca angajat iti vei permite sa muncesti pe bani putini sau chiar pe nasturi… Doar ai aratat de la inceput ca te descurci.

 2. Cand am cerut lamuriri de ce se ia taxa de intrare o madama PR de la ejobs,a spus ca este pentru trierea participantilor la targul de ,,joburi,, deci pana la urma am ajuns sa fim triati precum vacile la taiere!?A fost o mare bataie de joc la adresa romanului,a omului in cautare de munca care daca nu stie vreo 2,3 limbi straine si mai ales limba engleza ,care nu am stiut ca este limba oficiala a Statului roman,nu esti bagat in seama,asta in situatia in care multi PR de la marele targ de ,,joburi,, ca de nu mai e sevici,nu stiau sa faca acordul subiectului cu predicatul,ca sa nu mai spun ca la intrebarile ce tineau de ,,joburile,, care le promovau ,dadeau raspunsuri evazive.IN CONCLUZIE EU AM DAT 20 LEI PENTRU CA AM FOST IMPREUNA CU UN PROST LA FEL DE MARE CA SI MINE ,CU SACUL LA POMUL LAUDAT.

  • Mai piti, mai usor cu criticile, nici tu nu esti perfect: servici e una si serviciu alta. E alta finete a limbii;)

 3. Pingback: Ejobs sau cum să faci bani de pe urma oamenilor amărâți » arhiblog.ro blog

 4. Mai , Alex,mai ,daca citeai printre randuri special am scris SERVICI, ca poate ma lamuresti si tu ,de ce SERVICIU, era mai bine sa scriu,atata timp cat se numesc ,,joburi,, la noi in tara.Si nu am facut pe critica ci mi am spus parerea,ceea ce vad ca te deranjeaza,asta in cazul in care castigi si tu ca PITI vreo 2000 ,3000 eoro pe luna!?

 5. Intr-adevar nesimtire maxima! Cum sa ceri bani de la oameni care-si cauta job, majoritatea fiind acolo tocmai ca nu au un job?

  ejobs tocmai a fost cumparat de Ringier, asa ca …. no comment,,,,

 6. Targul e -jobs a fost o bataie de joc la adresa celor ce cauta un loc de munca. Multe firme nici nu aveau joburi disponibile. Mi-am depus CV-ul la o firma, care avea intr-o oarecare masura tangenta cu ceea ce caut. Mi-a comunicat duduia reprezentant ca am un cv bun pt ei si ma vor suna. Am tot asteptat si nu a sunat nimeni. Dupa aceea am reusit sa intru in posesia nr de tel de la serviciu resurse umane al firmei respective si mi s-a spus pe un ton impertinent ca ei nu au joburi, au fost la targ pt a strange cv-uri, iar in momentul in care se vor elibera (daca se vor elibera vreodata) vor suna. bataie de joc !

 7. Pingback: Motive pentru care iubesc Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *