Strazile din Bucuresti si vechea mea frustrare

Se face că ajung duminică dimineaţa pe o stradă perpendiculară cu Bd. Dacia. Să fie în sectorul 1 sau 2? Nici nu ştiu… oricum simţul meu al orientării e foarte bun atunci când am o imagine cu harta în minte. Şi duminica asta s-a întâmplat să schimb traseul şi să iau 66 din spatele Oborului, că aveam o vaga amintire ca Bd. Dacia e cât de cât mai aproape decât dacă aş fi luat-o cu metroul. Schimbarea asta a anulat harta pe care o memorasem de acasă cu traseul iniţial, dar nu mai conta, orientativ ştiam pe unde să o iau.

Ca să fie clar, cine s-a născut în oraşul ăsta îşi dă seama că nu are cum să cunoască toate străzile sau zonele decât dacă eşti taximetrist, dar până şi ăia au început să aibă GPS-uri. Aşadar, am luat-o pe jos, după cum m-a ghidat tanti de la casa RATB şi am coborât la M. Eminescu. Neştiind exact cât să merg, zic să întreb pe cineva. Opresc o tanti şi o întreb frumuşel dacă ştie cam cât mai e până când trebuie să fac dreapta. Se uită prelung la stradă şi îmi zice ăhăăă, mai e mult de mers

De notat (pentru cei care cunosc zona) eram la Pizza Hut-ul de pe Calea Moşilor.

OK, mă înarmez cu răbdare şi o iau la picior. Nu mi-am imaginat că e aşa departe, eu ştiam că dacă o iei pe 2-3 străzi dai în Dacia, dar dacă femeia a zis că mai e ăăăhăăă mult de mers, na..

Şi merg cam o staţie de troleu, înjur că nu am rămas din start în troleu şi că am ascultat-o pe tanti de la RATB.

Mai merg ce mai merg… şi mă gândesc să mai întreb pe cineva, poate că trebuia demult să fac dreapta. Mă opresc la un chioşc unde dau de o doamnă foarte drăguţă care îmi spune că de fapt trebuia să fac dreapta la Pizza Hut. Îmi dau o palmă peste frunte că am ascultat-o pe prima cucuoană şi am mers atât da-n  pulea degeaba. Mă intorc. Înjur şi mă înjur că am înjurat-o aiurea pe tanti de la RATB (scuze, tanti de la RATB). În fine, long story short… l-am mai întrebat pe un nene cum să ajung la strada pe care o căutam şi m-a direcţionat foarte bine  (chiar cele mai exacte indicaţii pe care le-am primit vreodată în toată viaţa).

După vreo 30 de minute de mers pe jos, dublu probabil faţă de cât ar fi trebuit sa fie, găsesc strada. Am fost iniţial frustrată că am fost îndrumată greşit, acum am dat de o altă problema care mi-a scos peri albi. Intru pe stradă şi în faţa mea aveam o plăcuţă cu numele străzii şi numărul la care eram – 100. Era o răscruce… căutam nr. 62 şi nu ştiam dacă numerele cresc dacă mergi înspre stânga sau înspre dreapta. Am înjurat din nou. M-am calmat şi am făcut ce ar fi făcut un copil mic. Da, cu tot cu gesticulaţie… am zis “ala-bala-portocala-una-mie-una-tie-iesi-afara-tu”. Şi conform acestui mod total matur de a lua o decizie trebuia să o iau înspre stânga, dar am ignorat rezultatul cântecelului şi am luat-o spre dreapta. Şi de la 100, numerele începuseră să scadă… am văzut un 78, apoi un 85 şi apoi 90… nouăzeci şi ceva… Mă uitam chiorâş. Ce spaghete mai sunt şi astea, cum de am ajuns de la 70 la 80 la 90? Şi mai merg niţel şi numerele încep să urce 101… 107… 117…

Ştiţi ce am făcut, da? Da, am înjurat şi am întrebat o doamnă care ieşea dintr-o curte dacă nr. 62 e în partea opusă a străzii. Mi-a confirmat şi am continuat să merg da-n boulea, pierindu-mi orice chef de a mai interacţiona cu cineva sau de a mai face ceva util în dimineaţa aceea. Ajung înapoi la răscruce, de unde plecasem şi o iau la stânga aşa cum îmi spusese şi ala-bala. De curiozitate, m-am uitat să văd cum Scaraoschi au ajuns ei la 62. Numerele erau aşa 100-114, o sută nu ştiu cât şi apoi direct 62.

Concluzia e simplă cred că ala-bala-portocala-una-mie-una-ţie-ieşi-afară-tu a avut de 100 de ori mai multă logică decât cel care a numerotat casele alea.

 

4 thoughts on “Strazile din Bucuresti si vechea mea frustrare

  1. …de obicei numerele strazilor sunt crescatoare din centru catre margine. In Bucuresti casele s-au cosntruit in timpi diferiti drept pentru care unele strazi sunt un pic amestecate mai ceva la bilele la 6 din 49.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *