Soc la casa!

Mă temeam că o să vină vremea asta și iată că a venit… A trebuit să merg din nou să îmi fac cumpărăturile în Cora. N-am mai fost acolo de câteva luni bune, iar când m-am reîntors, am avut un mic șoc.

Am cumpărat niște lucruri super de bază, în mare parte de la cosmetice (mărci normale), o doză de bere Redds, câteva chestii de ronțăit (nu multe, niște pufuleți, napolitane etc.), o pâine, o ciocolată, 2 pliculețe de mâncare umedă pentru pisică, un set de pixuri, o apă plată și un DVD la ofertă de 10 lei. Șocul a venit la casă, evident, când bonul îmi arăta 130 de lei. Uot dă făc? Ce adaos practică oamenii ăștia? Efectiv mă rugam să se oprească produsele și numărul de la casă care tot urca, urca, urca. Am rămas în 5 lei. Uot dă făc? Ueit, uot? Dă Făc? Și încă n-am luat cine știe ce de mâncare, wow, bine că n-am copii, am fi murit toți de foame.

Cora a devenit un hypermarket de lux din ce văd, îmi aduc aminte că acum câteva luni un banal săpun Dove era 5.20 lei (l-au scăzut în timp, că nu se mai atingea nimeni de el) și șamponul H&S vreo 13-14 lei. E lăcomie sau mi se pare mie? Mai ales că în alte magazine mari gen Real sau Carrefour nu e chiar așa. Mai îmi aduc aminte că hypermarketurile sau supermarketurile ar trebui să fie locuri cu prețuri mai mici decât buticul lui Nea Pandele care plătește chirie, întreținere și facturi pentru un spațiu de 10m, nu? Ori acum, unele lucruri sunt la același preț sau mai ieftine la buticul amărât din colț de stradă.

Nici nu vreau să mă gândesc ce cifre de profit au ăștia de la Cora, mai ales că angajații mai mult ca sigur au salariul minim pe economie. Cam câte milioane de euro or câștiga ei pe lună de pe urma fraierilor ca mine care se duc (”s-au dus”, nu vreau să mă mai duc acolo prea curând) să facă cumpărăturile de acolo pentru că e mai aproape de casă? Well, hell! Mai bine dau cu 10 lei mai mult la motorină data viitoare și mă duc într-un loc cu prețuri mai umane decât să îi mai îngraș pe ăștia.

Voi unde știți că-s prețurile cele mai decente? Trebuie să mă documentez naibii că mă îmbolnăvesc de inimă cu ăștia și nici bani de seringă n-o să am când ajung în spital (haha, încă un subiect care merită dezbătut).

 

 

5 thoughts on “Soc la casa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *