Sfaturi pentru biciclisti

Nu stiu cati din cititorii mei merg pe bicicleta, dar m-am gandit azi, in drum spre casa, sa scriu despre cateva masuri pe care trebuie sa le luam cand mergem pe bicicleta in soare. Sunt niste lucruri mici care fac diferenta enorm. Asadar sfaturile mele sunt acestea:

1. e important sa avem capul acoperit cu o palarie/sapca/bandana orice… insolatiile se instaleaza foarte repede la unele persoane. La mine de exemplu, apar dureri de cap in 20  minute de mers in soare fara palarie.

2. intotdeauna sa aveti cu voi o sticla cu apa plata! Nu Cola, nu Sprite, nu bauturi dulci, acidulate… acestea mai rau provoaca setea pe calduri mari.

3. folositi crema cu factor de protectie… Asta e recomandat oricum, fie ca sunteti sau nu pe bicicleta. Nu ignorati acest sfat, este foarte important sa va protejati de razele puternice ale soarelui. Pe langa asta, nu riscati sa va bronzati cu ceas/bratara/inele etc.

4. nu plecati pe bicicleta pe stomacul gol, de la efort si caldura s-ar putea sa vi se faca rau pe drum. Mancati ceva inainte, oricat de putin ar fi.

5. daca aveti de gand sa parcurgeti distante lungi pe bicicleta in astfel de conditii nu uitati sa luati pauze de odihna

6. soarele puternic va poate crea probleme si cand vine vorba de vizibilitate. O pereche de ochelari de soare poate face minuni (azi, de exemplu, nu am avut si m-a cam orbit soarele, sa nu mai zic cate riduri o sa am in 10 ani)

Cam astea sunt, daca mai stiti voi alte sfaturi utile, comentariile si e-mailurile sunt bine venit. Sper ca acest articol v-a fost de folos.

Va salut, de pe doua roti 🙂

One thought on “Sfaturi pentru biciclisti

  1. Pingback: inca una despre bicicleta, accidente si reguli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *