Samsung S5570 – Introducere

Am tot stat pe gânduri când şi cum să scriu acest “review” despre Samsung S5570, noul telefon pe care l-am achiziţionat acum aproape o săptămână. Sigur, testele ţin cel puţin două săptămâni însă povestea mea o să fie mai lungă decât ceea ce găsiţi în mod normal în review-urile de specialitate. De ce? În primul rând pentru că ăsta nu este un review de specialitate, este un review în stilul MEU care sper să vă placă şi să vă fie de ajutor…. sau măcar să vă facă să zâmbiţi.

Povestea mea începe în anul o mie nouă sute… glumesc, nu o să vă fac istoria telefoanelor pe care le-am avut de-a lungul vremurilor. Ştiţi că înainte de BlackBerry am avut un Huawei şi mai ştiţi şi că de ceva timp încerc să vând BlackBerry-ul (8220). Dacă nu ştiţi, aflaţi acum. Dacă mă urmăriţi prin reţelele sociale şi sunt sigură că da, pentru că cei 10 cititori ai mei de acolo vin (printre care sor-mea şi trei prieteni), ştiţi legendele mele şi faptele prin care am trecut. BlackBerry 8220 este sau a fost un telefon modest, cu multe giumbuşlucuri pentru un mai 2010, an în care am rămas fără de muncă şi în care faptul că avea wi-fi era o minune. Chiar dacă stăteam 3 minute să dea refresh pe un semnal full.

Şi am îndurat micuţa mură, am trimis-o şi în service de unde până la urmă mi-au dat unul nou. Aplicaţiile tot n-au vrut să meargă, pagina se încărca în 2 minute, tot nu mă satisfăcea. Între timp mura suspina după alt stăpân, eu suspinam după alt telefon şi uite aşa, drumurile noastre s-au despărţit ca într-o telenovelă. Noul meu Jose Armando a fost Samsung S5570 pe care l-am cumpărat cu mai puţin entuziasm decât în mod obişnuit. De data aceasta, m-am hotărât să nu îmi mai vând pielea la Vodafone, ci să îl iau la liber.

Bani? Nu n-aveam, sigur că n-aveam, hăhăhă, însă forţele Universului s-au unit şi mi-au făcut un cadou. Am găsit vreo 150 de ron într-un plic mai vechi de care uitasem şi cu încă ceva pe lângă din stânga-dreapta, hop şi comanda de la Emag. Da, eu sunt client fidel Emag pentru că niciodată nu m-au dezamăgit, asta e. Ştiu că au fost tot felul de probleme, zvonuri, mituri sau chiar chestii adevărate negative care au împânzit internetul, dar uite că pe mine nu au ajuns să mă dezamăgească.

Sunt sunată de reprezentant a doua zi după ce fac comanda, să fiu anunţată că pot veni să îmi ridic coletul după 16. Am ales să îl ridic de la Unirii uitând că de obicei seara sunt protestele, dar dragostea a fost prea mare ca să rezist. Era primul meu telefon cu Android, merita un ciomag pe spinare. Am ieşit din metrou precaută, era lume, dar era forfota obişnuită de Unirii şi de “aşteptat în faţă la Mec”, deci era OK. Cu toate astea, recunosc, m-am grăbit în mod paranoic. Am ajuns la etajul 3, unde e Flanco… Iisuse, mare mai e magazinul ăla! Am mers cel puţin 3 minute la pas alert prin el ca să găsesc punctul de livrare Emag. Am ajuns la tejghea cu apele curgând pe frunte, eram îmbrăcată mult prea gros. Un băiat amabil m-a întâmpinat, mi-a făcut proba la telefon, am văzut că merge şi haleluia! Telefonul a venit cu un card de 2GB şi microSD Adaptor. Adică nu era o problemă cardul microSD, pentru că mai aveam două acasă, dar m-a încântat nespus de mult acest mic detaliu. Nu prea ştiu nici eu de ce 😀

Am pus mâna pe el drăgostoasă, era plin de folii protectoare, am văzut că funcţioneşte şi am zis cu o voce serioasă, plină de emoţie stăpânită “în regulă… închide-l şi pune-l în cutie”, apoi l-am plătit şi l-am pus cu grijă în geantă. Din fericire, cutia în care a venit a fost foarte micuţă atât încât nu a trebuit să mă car cu o altă pungă după mine sau mai ştiu eu ce. Detalii mici, dar foarte relevante la momentul respectiv, mai ales că nu ştiam dacă s-au stârnit ceva valuri de proteste periculoase în cele 15 minute cât am lipsit din peisajul central. Am ieşit din magazin la fel de precaută, apoi am zbughit-o la metrou pentru că mi se făcuse frig.

Am aruncat o privire în urmă, se lăsa noaptea.

3 thoughts on “Samsung S5570 – Introducere

  1. Pingback: Samsung S5570 - recenzie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *