Samsung S5570 – Cine mai are nevoie de calculator?

De când am început să lucrez pe un netbook conectat la un monitor mă tot întreb: cine mai are nevoie de un desktop? Citesc şi scriu zilnic despre tot felul de tehnologii super-extra-mega care îţi uşurează viaţa până la extreme. Samsungul S5570 cu siguranţă mi-a uşurat şi mie viaţa din cel puţin un punct de vedere – distribuirea pozelor.

Modalitatea de distribuirea a pozelor de pe telefon pe reţelele sociale este unul dintre cele mai utile lucruri pe care le-am descoperit la el. Deschizi camera foto, faci poza apoi cu o atingere îi dai “Partajare” şi acolo îţi apar toate reţelele sociale pe care le ai instalate şi la care eşti conectat. Alegi reţeaua, scrii ce vrei să spui în plus şi gata. Atât! Atât? Nu tu scos cardul? Nu tu copiat în calculator şi abia apoi urcat online? Nu tu cablu de date? Nu tu nimic? Nu tu făcut dansul ploii ca să accepte Facebook poza? Wwwwaaaaw…

Şi după ce mi-am instalat aplicaţiile pentru reţelele sociale- Facebook, Skype, Twitter, Ym şi Gmail, mi-am dat seama că un astfel de telefon e foarte foarte util pentru cineva care e pasionat de social media. Uşurează cu mult lucrurile, oferă şi mobilitate, dar şi performanţe.

 

Am instalat şi câteva joculeţe care însă nu mi-au plăcut. Am dezinstalat mai apoi aproape tot (mai puţin Fruit Ninja care îmi place prea mult), ca să fac loc altor aplicaţii mai utile. Am făcut teste bateriei, apoi am descoperit modul de notificare din bara de sus a ecranului, o altă chestie foarte mişto şi în fiecare seară am încercat să descopăr chestii noi cu ajutorul “pieţei” Android. Am instalat o aplicaţie de pian – Perfect Piano parcă se numea, o aplicaţie cu codul rutier 2012, aplicaţie DEX, aplicaţie ceva de desenat şi una IMDB. Pe unele le-am păstrat, pe unele le-am dezinstalat. În mare parte vreau să le testez ca să văd cum se comportă şi cât de mult m-ar ajuta. Dacă nu se dovedesc utile, le dezinstalez.

Dintre toate aplicaţiile testate, Facebook e cea mai slabă. Crapă şi îi ia mult să se încarce, iar TweetDeck e cea care m-a mulţumit până acum. Skype l-am folosit în probă dintr-o cameră în alta, dar aştept să îi fac proba pe distanţe mai lungi, iar YM a fost foarte de ajutor în dimineaţa asta când m-a căutat cineva şi m-a trezit ca să îmi dau seama că iar dormisem prea mult şi ignorasem alarma. Gmail parcă e mai util decât Thunderbird-ul de pe calculator, în mod ironic.

Conectarea la reţea durează foarte puţin, câteva secunde şi se scrie destul de uşor cu ajutorul tastaturii QWERTY din software. Chiar am ţinut să aibă aşa ceva inclus în software pentru că oricum, până şi BB avea tastatură semi-QWERTY şi nu urmăream un regres, ci un progres.

Seara, când mă chinui să adorm, butonez telefonul. Aseara am instalat aplicaţii noi şi am desenat, apoi m-am uitat la un trailer pe IMDB. Trailer-ul a rulat bine, fără probleme, fără întreruperi. Documentele se văd şi ele bine, display-ul e de 3 inch şi ceva, e chiar decent pentru a citi o carte din punctul meu de vedere. Oricum, eu nu sunt foarte pretenţioasă când vine vorba de mărimea ecranului, dar recunosc, se aplică regula… cu cât e mai mare cu atât mai bine!

Cu un astfel de telefon, pe bune, ajung să mă întreb… nu cine mai are nevoie de un desktop, ci cine mai are nevoie de un calculator? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *