sa lasi trecutul in urma nu e lucru usor

Să zicem că atunci când eram “tânără” eram tare încrezătoare în zicala aia cu nimic nu e imposibil. Am învăţat forţat că nu este aşa şi am învăţat că a lăsa trecutul în urmă nu e lucru uşor. Da, de fapt, uneori am impresia că unul dintre lucrurile imposibile e să laşi trecutul în urmă. Trecutul ne construieşte, nu? Chiar dacă uiţi ce s-a întâmplat atunci când mănânci în faţa televizorului, când eşti în oraş cu prietenii sau când eşti la examen şi te concentrezi pe subiecte… trecutul revine întotdeauna atunci când pui capul pe pernă şi teoretic ar trebui să se lase linişte în ceea ce numim noi minte.

Nu se lasă linişte niciodată, nu e aşa? Uneori adormi mai repede pentru că eşti obosit, dar nu poţi lupta cu seara aia în care îţi ia cel puţin 10-20-30 de minute să adormi şi gândurile revin. Trecutul face parte din noi, e un strat din pielea noastră, a uita e imposibil (dacă nu eşti bolnav de ceva care cauzează pierderi de memorie, evident).

Şi plecând de la acest gând vă spun să nu vă mai amăgiţi cu ceea ce nu se va întâmpla. Greşim, pierdem, suferim apoi trebuie să ne îndreptăm şi să lăsăm amintirea să se dizolve ca o pastilă efervescentă într-un pahar cu apă. Drept să spun, mă deranjează puţin oamenii care spun “treci mai departe” ca şi când ar fi cea mai simplă chestie ever. Nu e.

Poate uneori ţi-e imposibil să treci peste acel imposibil. Cum rezolvi o astfel de ecuaţie? E simplu. Nu o rezolvi tu, ci laşi timpul să o rezolve pentru tine. Timpul nu vindecă toate rănile sufleteşti, dar e un pansament bun pentru ele, poate singurul pansament. Trebuie să avem răbdare, să ne ţinem bine de frânghiile pe care le avem de la ceilalţi. Rana nu se vindecă niciodată şi chiar dacă se vindecă, întotdeauna vor rămâne cicatricele. Cicatrice neobişnuite, care dor de fiecare dată când pui capul pe pernă şi îţi ia 10…20…30 de minute să adormi.

2 thoughts on “sa lasi trecutul in urma nu e lucru usor

  1. Trecutul nu trebuie uitat propriu-zis, trecutul ne-a format, face parte din constructia fiintei noastre interioare, din ceea ce suntem acum. DAR..Trebuie sa ne impacam cu trecutul nostru, sa-l acceptam, sa multumim pentru ceea ce ne-a fost dat sa traim si sa mergem mai departe lasandu-l in urma si traind momentul prezent ptr k prezentul e sg realitate pe care o avem acum. Ce a fost s-a dus, iar ce va fi ramane de vazut. Dar nu trebuie sa distrugem un viitor frumos traind in trecut..Nimic nu ne ofera mai mult decat clipa prezenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *