relatiile trebuie intretinute

Ăsta e adevărul și n-are rost să ne ascundem după deget. A da bună ziua din când în când este o regulă de bun simț. Nu trebuie să vorbești cu cineva din obligație, nu din interes. Tu vorbește din respect pentru omul ăla. Din respect pentru relația pe care o ai cu el, indiferent de natura ei.

Un ”băi, ce mai faci?”, un ”cum o mai duci?” nu strică niciodată, nu ia mult timp și nu costă bani, nici măcar nu te omoară. Hai să fim serioși, nu e greu.

E o regulă de bun simț din punctul meu de vedere, dar pe care se pare că nu o cunoaște toată lumea. E drept, nici eu nu vorbesc cu toate persoanele pe care le cunosc, din diverse motive – s-a pierdut legătura, uneori uit, dar cel puțin pot să declar că mă străduiesc în cele mai multe cazuri.

Acum, mi se pare normal ca atunci când nu ți se răspunde, tu să renunți. Repet, nu e vorba de interes, e vorba de respect și atunci când nu ți se răspunde, când nu ți se arată același interes, înseamnă că persoana cealaltă nu are prea mare respect pentru tine sau pentru relația pe care o aveți.

Este atât de simplu.

N.B. ceea ce am scris mai sus se referă la relații în general, nu fac nicio referire subînțeleasă la cineva din viața mea sau la vreo relație din viața mea. Oricum Einstein avea dreptate – ”totul e relativ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *