Relatiile sunt complicate

Deși eu nu prea vorbesc despre subiectul ăsta, titlul e concluzia la care am ajuns după multe dezbateri, experiențe și oameni de care am dat, așa că m-am hotărât să și scriu. Sigur, părerile se pot schimba în timp și poate că în câțiva ani nu o să mai zic același lucru (mira-m-aș).

În mare parte am ajuns aici după ce m-am tot gândit la oamenii de care am dat și prieteniile cu ei. Și spuneam că părerile se schimbă pentru că acum câțiva ani credeam cu totul altceva. Ziceam că lucrurile sunt simple și încă sunt de acord cu asta, dar acum îmi dau seama că în relații, fie ele de orice natură, nu e vorba de ”lucruri”, ci e vorba de ”oameni”, iar oamenii nu pot fi simpli prin natura lor.

Dacă relațiile sunt oamenii și oamenii sunt complicați, concluzia logică și adevărată este că relațiile sunt complicate.

De ce?

Oamenii simt. Oamenii au emoții, oamenii iubescurăscgreșesc. Definiția omului este emoția și rațiunea. Definiția omului este iubirea și ura, el este binele și răul. Definiția omului este omul în sine, mă refer la faptul că este sociabil. Suntem complicați pornind chiar de la corp, fizic vorbind, suntem un tot unitar incredibil, un sistem genial nu prin perfecțiunea lui, ci prin existența lui. Avem o structură atât de complexă, încât nu avem cum să nu transpunem asta în relațiile noastre de zi cu zi.

Gradul de dificultate al relației cu un alt om poate fi stabilit de scopul comun, dar și de factorii adineaori menționați – emoționali și fizici.

Există foarte multe situații în care rațiunea nu mai are loc. Ești pe o scenă și trebuie să ții un discurs în fața a zeci (poate sute) de oameni, vezi cuvintele cum își iau rămas bun de la tine, respiri și tot degeaba, nu poți să mai vorbești, ai paralizat de emoție. Cred că-s foarte puțini oameni, poate chiar nici nu există, care să aibă o rațiune mai puternică decât emoțiile pe care le experimentează. Sunt oameni cerebrali care își calculează foarte mult deciziile înainte, sunt oameni emotivi care acționează în permanență din instinct și mai sunt cei de la mijloc.

Dar știți ce? Nimeni nu poate ști dinainte 100% care este decizia corectă pentru că viața e prea imprevizibilă pentru certitudini.

Gata, vă las cu o poveste spusă printr-o melodie foarte frumoasă. E cântată de Lucy Spraggan, o fostă concurentă XFactor, iar melodia se numește Tea and Toast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *