Recomandarea zilei – Roman Holiday

Ultimul film pe care l-am văzut a fost Roman Holiday. L-am terminat acum câteva ore și m-am gândit să vi-l recomand. E interesant cum de-a lungul vieții auzi tot felul de nume și de tot felul de oameni faimoși, însă nu întotdeauna cunoști datele exacte despre ei.

Cam asta mi s-a întâmplat și mie cu Audrey Hepburn pe care o rezumam la ”o actriță faimoasă”. Mi-am dat seama ce puține știu despre ea și viața ei, iar Roman Holiday m-a făcut să zâmbesc și să râd, apoi să caut să citesc mai multe despre viața acestei actrițe excepționale.

Audrey Hepburn s-a născut în Belgia, în 1929, și a murit în 1993, în Elveția. Cu toate că provenea dintr-o familie cu un statut social înalt, succesul i s-a arătat după mai multe încercări. A dat lovitura pe pământul Statelor Unite, pentru că aici a reușit cu adevărat în cinematografie.

Roman Holiday a fost filmul prin care s-a remarcat și pentru care a câștigat chiar și un premiu Oscar. Acesta este din 1953 și are ca subiect viața unei prințese sau mai bine zis escapada prințesei pentru câteva zile din viața ei obișnuită țintuită cu programe, zâmbete forțate, răspunsuri oficiale și dansuri la petreceri anoste. Gentleman-ul care îi stă alături în aventură este nimeni altul decât Joe Bradley, un jurnalist interpretat de Gregory Peck.

Acțiunea te prinde repede, filmul are un ton jucăuș, iar frumoasa Audrey nu te lasă să clipești nici o secundă. Și toți actorii joacă impecabil, cu expresii de indignare, frământare și frustrare bine ghidate spre inima celui care privește. Comedia romantică reușește să te înveselească spune o poveste frumoasă, iar sfârșitul, slavă Domnului, nu este unul nicidecum clișeic sau la care te-ai aștepta.

 

2 thoughts on “Recomandarea zilei – Roman Holiday

  1. Pingback: am terminat experimentul cu alfabetul

  2. Pingback: Recomandare de filme clasice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *