Recomandarea zilei – Hugo

Hugo Cabret este un puști simpatic, cu niște ochi incredibil de albaștri, care trăiește într-o gară. Se ocupă singur cu întreținerea ceasurilor imense, privește lumea prin numerele lor și vede povești. Pare trist și de fiecare dată trebuie să se ferească de polițistul cu proteză pe picior și câinele său.

Hugo are în grijă și un om mecanic, lucrează la el, încearcă să îl repare, dar nu reușește mare lucru pentru că are nevoie de o cheie care să se potrivească. Băiatul nu știe ce se află în spatele tăcerii mecanismului, dar odată ce află, aventura prinde aripi și merge pe niște culmi interesante, ce se proiectează în alb și negru pe un perete de cinema.

Filmul regizat de Martin Scorsese, Hugo, reușește să te ducă în eroare cu începutul său misterios. Se clatină între două lumi – cea a realității și a fantasticului și între două povești. Pelicula este din 2011, însă a ajuns pe marile ecrane din România abia în aprilie anul acesta.

Asta a fost prezentarea pe scurt. Vi-l recomand pentru că poveștile sunt frumoase și interesant construite, actorii joacă bine și reușesc să te introducă într-o atmosferă plină de trenuri, rotițe și aventură. Dacă ar fi să notez și un punct slab ar fi faptul că este prea lung – peste 2 ore. Pe mine nu m-a deranjat în mod deosebit, dar cred că se mai putea scurta din el.

Citatele mele preferate din film sunt:

”Maybe that’s why a broken machine always makes me a little sad, because it isn’t able to do what it was meant to do… Maybe it’s the same with people. If you lose your purpose… it’s like you’re broken. ”

și ”I’d imagine the whole world was one big machine. Machines never come with any extra parts, you know. They always come with the exact amount they need. So I figured, if the entire world was one big machine, I couldn’t be an extra part. I had to be here for some reason. And that means you have to be here for some reason, too. ”

Ambele aparțin personajului principal.

V-am stârnit suficient curiozitatea? 🙂

2 thoughts on “Recomandarea zilei – Hugo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *