Recomandare serial: Breaking Bad

Breaking Bad mi-a fost recomandat inițial de o bună prietenă de-a mea. Mi-a zis pe scurt despre ce e vorba și pe moment m-a intrigat, dar am uitat de el. Mi-am adus aminte când mi-a fost recomandat a doua oară, atunci i-am acordat o șansă mai ales că mă plictisisem de Hell’s Kitchen și simțeam nevoia să alternez cu altceva.

Primul episod din serial nu m-a impresionat foarte mult, dar de la al doilea m-a prins fără să mă mai lase. De ce mi-a plăcut Breaking Bad? Oh, din 1000 de motive. Este de departe unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut și credeți-mă că am văzut seriale la viața mea.

În afară de seriile Friends, Seinfeld, M.A.S.H. și altele mai vechi, Breaking Bad se situează pe primele locuri în topul meu. Undeva pe 1 sau 2 chiar. Și acum să vă spun de ce mi-a plăcut și de ce îl recomand mai departe cu atâta patos.

1. Actorii sunt foarte buni – Bryan Cranston, Anna Gunn și Aaron Paul joacă excepțional, ca și restul echipei de altfel. Printre preferații mei s-a numărat și Steven Michael Quezada care m-a impresionat prin calmul natural pe care l-a transmis în momentele tensionate, exact așa cum ar fi trebuit.

2. Reacții umane și realiste – în procentaj de 87% să zicem că reacțiile personajelor sunt extrem de credibile, ceea ce am apreciat pentru că în ziua de azi nu prea mai vezi nimic credibil în seriale.

3. Povestea este foarte bine pusă la punct – sigur că există și aici acea mică doză de ”acțiune ca în filme”, însă nu se exagerează. Cadrele sunt bine filmate, scenele sunt bine punctate, iar stilul regizorului Vince Gilligan este natural si simplu. Ultimul lucru nu e neaparat bun, pentru ca poate face unele momente din serial plictisitoare, dar din nou si asta e realist, pentru ca si viata de zi cu zi are momentele ei plictisitoare, nu?

4. Subiectul e interesant  – dar aici nu pot sa va spun mai multe, ca sa nu va stric surpriza.

4 argumente spuse, mai am 996, dar o sa le tin pentru mine. Dau mai departe sfatul sa il urmariti daca aveti chef de un serial foarte bun, dar luati un bol mare de popcorn langa voi si eventual o olita (pentru baieti o sticla goala e de ajuns), OK? Odata ce treceti de primul episod, nu va mai opriti 😀

2 thoughts on “Recomandare serial: Breaking Bad

  1. 🙂 L-ai descoperit cam târziu pe BB; eu unul abia aștept să se reia difuzarea ultimelor episoade.

    Îți recomand, pentru același suspans, cel puțin primele 2-3 serii, PrisonBreak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *