PR Forum 2013 – cateva cuvinte despre comunicare

Lucrurile pe care le înveți în facultate despre PR și comunicare sunt învechite și vagi, aproape inutile. Cred că poți învăța să fii un bun comunicator doar prin exercițiu sau fiind de partea cealaltă a baricadei, să fii de partea clientului cu care se ține legătura sau de partea presei. Eu așa am fost multă vreme și am înțeles mult mai bine domeniul ăsta, ce calități trebuie să ai pentru el, cum să reacționezi în situații de criză și așa mai departe.

Nu înveți cum să faci față situațiilor de criză doar din cărți, trebuie să treci prin ele ca să știi cum să reacționezi.

Oamenii de comunicare trebuie să știe să comunice

Pe cât de super stupid ar suna acest intertitlu, pe atât de adevărat este. De ce? Pentru că am întâlnit paradoxul suprem în care oamenii de comunicare nu știau să comunice. Poate de aici se poate trage concluzia că nu e un domeniu pentru oricine, în ciuda faptului că teoretic toți suntem ființe sociabile. Am trecut prin diverse situații și mi-am dat seama că așa NU se fac lucrurile, dar am și avut de a face cu oameni destul de profesioniști cu care m-am înțeles perfect de fiecare dată.

Echipa

Am vorbit de multe ori despre cât de mult contează spiritul de echipă într-o companie. Din nou vreau să subliniez chestia asta. Priviți toată situația ca pe un măr sau ca pe o clădire – dacă mărul e stricat în interior, atunci nu poate fi mâncat sau folosit. Dacă o clădire nu are totul sudat bine în interior, la primul cutremur se va prăbuși. La fel se întâmplă și aici, pe asta o scriu mai mult pentru șefii din aceste agenții. Învățați să fiți oameni, creșteți echipa, sudați-o cum trebuie pentru ca împreună să construiți ceva stabil și de calitate.

Buni sau răi?

Nu vreau să dau numele oamenilor de comunicare ce m-au dezamăgit, nici celor care mi se pare că fac o treabă extrem de bună. Problema pe care am avut-o eu personal ține de atitudini, de fapt asta separă profesioniștii de amatori.

În primul rând, un om profesionist va privi fiecare client în mod egal, nu ținând cont de bugetul pe care îl are. În al doilea rând, trebuie să știi să te pui în pielea omului cu care comunici și să găsești cele mai bune soluții de a rezolva problemele în beneficiul tuturor. Dacă ești sictirit de viață fiindcă șeful te pune să lucrezi sâmbăta, cu siguranță vei transmite asta dacă nu ești un PR bun (ceea ce mă aduce la punctul de mai sus – echipa și mă face să mai adaug o observație pentru manageri – oamenii pe care i-ai angajat mai au și viață personală, serios)

În al treilea rând, un profesionist va ține întotdeauna legătura cu contactele sale, indiferent de la ce firmă pleacă acestea sau unde ajung. Cândva se poate nimeri să fie în avantajul agenției faptul că are o cunoștință undeva unde nu avea înainte. Totul e un lanț, iar zalele nu trebuie rupte niciodată, nu știi unde te pot duce. Și nu în ultimul rând – un profesionist va căuta întotdeauna să vină cu idei noi!

Nu știu cât de coerent a reușit să fie articolul meu, pentru că mă pasionează subiectul destul de mult și îmi trec o grămadă de idei prin cap. Am scris toate astea cu gândul la PR Forum 2013 care strânge la un loc manageri ai unor companii mari de PR, companii mici și companii în creștere. Conferințele au loc pe 25 și 26 aprilie, iar speakerii pe care mi-ar fi plăcut să îi aud sunt: Crenguța Roșu – DC Communication, Ioana Manoiu – GMP PR, Alexandru Paius – Image PR, Ionut Bonoiu – Forbes România și Cătălin Teniță de la Zelist Monitor. Sper să găsesc ulterior niște înregistrări cu prezentările lor.

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți accesa PRAcademy.ro

Despre asta s-a scris și pe Time for Ads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *