povestea cu sticla de apa

Am știut foarte bine că o să fie o zi de luni bună după vreme. Zilele bune se văd după vreme, gata, am stabilit. Era înnorat și răcoare, deci bine. Mi-am luat până și puloverul după mine și am tras adânc aerul recișor în piept. Mi-am adus aminte din nou de munte și m-am întrebat dacă o să ajung să îl văd anul ăsta. La răspunsul pesimist am spus pas, era prea frumos ca să îmi stric momentul. Apoi am pierdut mașina și m-am bucurat, da, exact, m-am bucurat pentru că am putut să îmi cumpăr o cafea cu lapte de la chioșcul modest de la capătul străzii. Cafeaua e bună, serios și e doar 1 leu.

În sfârșit, nimic nu s-a întâmplat notabil până nu mi-am schimbat eu cursul zilei. De ceva timp mă gândesc să fac în fiecare zi ceva, o schimbare. Ieri am luat autobuzul, lucru pe care îl fac rar pentru că prefer să merg pe jos, știți voi, ca să îmi lungesc viața și să îmi eliberez mintea de gânduri. Azi în schimb am decis să merg la bibliotecă și până să ajung acolo am primit cel mai sincer zâmbet din viața mea.

Am ieșit din birou, eram pe stradă și în față m-am intersectat cu un tânăr îmbrăcat în muncitor de șantier. Avea vreo 3 sticle în brațe din care una cu apă care i-a scăpat pe jos. M-am aplecat să ridic sticla pentru că avea brațele ocupate, el mi-a zis un ”lăsați” și apoi când i-am dat sticla s-a uitat la mine cu cel mai surprins și sincer zâmbet pe care l-am văzut în viața mea de parcă nu îi venea să creadă ce tocmai făcusem. Mi-a zis ”Merci”. Nu i-am mai răspuns, parcă nu mai era nevoie.

M-am simțit extraordinar doar din atâta lucru, doar pentru că am ajutat pe cineva cu un lucru atât de minuscul și apoi m-am gândit să fac și asta în fiecare zi: să ajut pe cineva cu un lucru, oricât de mic o fi el. Însă apoi m-am răzgândit pentru că mi-am adus aminte de filmul ăla cu 3 fapte bune și reacția în lanț și na, mi-a pierit cheful, nu îmi place să copiez idei. Plus că nu dai întotdeauna de oameni recunoscători sau de situații în care poți să ajuți așa că rămâne să ajut când pot și cum pot.

După asta, a urmat schimbarea.

Continuare….

One thought on “povestea cu sticla de apa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *