povestea cu pisica si cercelul pierdut

Aseară am ajuns în Tineretului, era întuneric și târziu, nici măcar oameni la jogging nu erau, cum am văzut în alte seri. Era doar un amărât pe bicicletă, câțiva care dansau relaxați și rătăciți în localul de la intrarea dinspre Șincai și vreo 3 prieteni pe o bancă, un cuplu și o fată.

Cred că e unul dintre cele mai mișto lucruri să te plimbi seara într-un parc gol-goluț și să nu fie nici foarte frig afară. Este puțin înfricoșător, puțin ca în filmele de groază, dar în același timp relaxant, pentru că nu e nimeni în preajmă și poți să vorbești cât de tare vrei, să cânți, să dansezi, să urli ca un lup la lună.

De niciunde a apărut o pisică. Cred că e pisica parcului și cred că am mai văzut-o înainte. Neagră cu ceva pete galbene, se juca prin tufișuri apoi a venit la noi să o mângâiem și să o alintăm. A mers alături de noi, s-a urcat în copaci, a vânat frunze, dar mereu în paralel cu pasul nostru. M-a întristat puțin, mi-am dat seama cât de singură trebuia să fie dacă a mers atâta drum cu noi, deși părea în elementul ei. Sau poate de fapt ne făcea turul parcului, cine știe. Era slăbuță, dar haioasă foc și prietenoasă, cine a zis că pisicile nu-s fidele? 🙂

Toată seara am stat cu mâinile la urechi, de parcă m-ar fi pedepsit cineva. Mi-am dat seama că am pierdut dopurile de cauciuc care asigurau cerceii și mi-a fost tare teamă să nu-i pierd. Și bineînțeles, de ce ți-e frică nu scapi, așa că am pierdut unul când mergeam prin parc cu pisica alături. Am mers înapoi pe aceeași cărare, dar cum era să îl găsești pe întunericul ăla, mai ales că era cu pene și în tineretului sunt multe pene pe jos de la porumbei… plus frunze… plus iarbă… plus….

Poate o să îl găsească pisica și mi-l returnează. Dacă nu, asta e, vestea bună e că pot să îmi fac altul 🙂

Vă las cu o melodie care nu poate fi mai potrivită pentru postarea asta:

Dacă tu provoci dezastre

Doar dezastrul meu să fii…

Taie-mi calea viața toată

Și de zece ori pe zi! 

One thought on “povestea cu pisica si cercelul pierdut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *