povestea cu Bookfest si Cautatorii de Povesti

Vă povesteam în martie despre frumosul proiect căutatorii de povești și lansarea lui. Cu ocazia târgului de carte Bookfest, s-a ținut și un mic eveniment azi cu trei dintre scriitori – Irina Păcurariu, Radu Paraschivescu și Vlad Petreanu. Fiecare dintre ei a vorbit despre proiect, despre poveștile culese până acum și despre ce a început să însemne toată aventura asta marca Biblionet.

N-aș vrea să mă apuc să vă povestesc ”poveștile”, pentru că ar fi mai bine să citiți textele autorilor direct pe site. Câteva lucruri în plus care s-au spus au ținut de condițiile în care se află bibliotecile. Domnul Radu Paraschivescu ne-a lămurit că nu este deloc vorba despre un cadru ideal, că multe biblioteci sunt în paragină (după cum bine știm și noi, nu?). De asemenea, a discutat despre oamenii pe care i-a întâlnit și despre bibliotecari tipici și atipici. În video-ul de la sfârșit o să vedeți și o mică parte din discursul Irinei Păcurariu.

Ceea ce vreau totuși să vă spun ține de faptul că în sfârșit am reușit să îl cunosc personal pe dl. Paraschivescu, lucru care m-a bucurat nespus de mult. Dumnealui a avut bunăvoința să stea de vorbă cu mine și să îmi mai spună una alta despre scris, despre ce locuri să vizitezi și cum să nu te forțezi dacă nu te simți inspirat.

Cred că este probabil primul autor pe care l-am citit înainte să îl cunosc personal. În 2010 a ajuns pe la mine o carte scrisă de dumnealui și cu toate că am citit-o puțin repezit, mi-au rămas foarte multe fragmente în minte din ea. De fapt, întâlnirea cu acest om, alături de alte lucruri care mi s-au întâmplat în ultima vreme, m-au inspirat să scriu din nou. Nu știu dacă e de bine sau de rău, dar știu pur și simplu că e.

Din păcate, literatura nu prea e făcută pentru mediul ăsta online, mediul ăsta al vitezei, unde dacă nu ai un anumit stil, nu reușești. În orice caz, mi-am adus aminte de pasiunea mea pentru crearea unui dialog, pentru imaginaţie, pentru figuri de stil și altele de genul ăsta. Cred că o să particip și eu cu o poveste pe site-ul căutătorilor de povești, pentru că merită să mă implic pe cât de mult pot și merită să vă implicați și voi. Gata, vă las cu înregistrarea și vă doresc să fiți inspirați 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *