Parcarea

Stiu ca parcarea unui autoturism este intotdeauna un subiect controversat. Vorbeam cu tata acum cateva zile si cumulam perioadele in care am condus zilnic, am realizat ca, desi am permis de 4 ani, experienta mea nu ajunge nici la 1 an. Conduc de cam o luna zilnic si pot sa zic ca am prins incredere in mine, merg in fiecare zi pe 2 artere destul de aglomerate in Bucuresti si ma descurc, e OK. Cu toate astea, recunosc ca exista un punct unde inca aveam/am probleme: parcarile.

Din acest motiv, evit sa plec cu masina singura daca nu am un loc de parcare unde se intra usor si stiu sigur ca e liber. Da, ati dedus bine, nu prea iau masina neinsotita de cineva cu experienta care sa ma ghideze. De obicei il las pe tata sa o parcheze si de curand am mai facut niste exercitii in poligon. Drept sa zic am vazut multi oameni care nu stiu sa parcheze si o lasa da-npulea… atat femei, cat si barbati.

In scoala imi iesea parcarea laterala.. incepuse sa imi iasa si gararea, dar scoala am facut-o in 2007, e ceva timp de atunci. In teorie inca stiu, in practica nu sunt atat de sigura pe mine. Cu toate astea, nu am lasat masina stramba niciodata… pentru ca dupa cum ziceam mai sus, intotdeauna am avut pe cineva cu experienta langa mine. S-a intamplat o data in Cora sa o parchez stramb… dar, desi era libe si n-ar fi deranjat pe nimeni ca ocupam 2 spatii, mi-am pus ambitia sa o incadrez cum trebuie. Si atunci m-a ajutat cineva, un domn care m-a vazut cat ma chinui si mi-a zis mai apoi zambind “las’ ca iti iei tu un merţan”. Dupa 5 litri de transpiratie si 4-5 manevre, am reusit. Ideea e ca oricat de putina experienta as fi avut.. nu m-ar fi lasat inima sa o las parcata aiurea. Chestia asta denota cat respect ai pentru ceilalti si de ce nu, pentru tine ca sofer.

Azi am fost stresata… am mers iar in Cora. Am intrat in spatiul de parcare si ramasesem cu ea pe diagonala ca nu facusem o bolta suficient de mare, dar am inaintat in spatiul din fata si apoi am bagat marsarier si am indreptat-o singura-singurica. In fata mea era o alta masina… cea din poza, nu m-am putut abtine sa nu ii fac o poza:

Am ajuns acasa si am reusit sa o bag si in curte… tot dreapta. Sunt mandra de mine si tata a inventat o expresie pentru reusitele mele:

La boloboc!

😀

One thought on “Parcarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *