OK, despre cea mai mare ora de sport

La 19-20, după ce am terminat de scris despre povestea cu orele de dans, am cerut feedback-ul unor prieteni despre articol. Mi-au zis două lucruri: că nu pare stilul meu și că e tristă. Asta m-a făcut să revin în seara asta deci… să scriu despre cum văd cea mai mare oră de sport. Dacă am scris despre cum a fost, am zis că nu strică să scriu și despre cum mi-o imaginez, nu?

Ziua începe de la 9 când aștept mașina spre birou. Nu se vede nimic în zare așa că poposesc la magazin și îmi iau o cafea zdravănă de 1 leu. Într-un final se aude horcăind autobuzul, cohăie ca un golan bătrân care fumează. Oprește, urc și ajung la biserică, unde cobor de obicei.

E înnorat, e răcoare și sunt îmbrăcată subțire așa că mă gândesc să fac ceva ca să mă încălzesc. Mă gândesc la tine. Da, din nou cu procese de conștiință mai mari decât clădirea cu 10 etaje pe lângă care trec. Trec 10 pași, trec 20 de pași, trec 30 de pași apoi mă hotărăsc că vreau să fug. Vreau să fug din oraș, departe de gând, departe de drum și nu pot să fac asta, dar fug ca o nebună pe drumul ăsta pavat cu dale din gânduri de tine.

Nu prea e nimeni care să se uite ciudat, de obicei e pustiu împrejur. E doar Jiminy care mă trage de urechi, dar acum și el a căzut de pe umărul meu pentru că fug. Geanta se zbenguie incomod pe umărul meu, îmi vine să o arunc, dar e prinsă de mine cu lipici din sentimente. În fine, inima bate tare, aproape că îmi sparge pieptul de sticlă și bum-bum se aude ecoul până în creștetul capului. Și bum-bum mă avertizează că Hey! Sunt și eu aici, mai încet! 

Apoi merg și mă liniștesc 20 de pași și iar simt gândurile și iar vreau să fug și fug. Fug și dau cu nebunia de pământ și mă dezbrac de lacrimi și de tot ce mă construiește. Respir adânc în piept, am ajuns la metrou.

N-au trecut decât 10 minute de când m-am dat jos din mașină, însă ora mea de sport din dimineața asta nu s-a măsurat în minute, s-a măsurat în pași.

[Articolul este scris pentru campania “Miscarea face bine” organizată de Dolce Sportsmartatletic & GetFIT]

2 thoughts on “OK, despre cea mai mare ora de sport

  1. Pingback: Miscarea face bine!

  2. Pingback: am terminat experimentul cu alfabetul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *