Nostalgie de prima ninsoare

Poate numai o prostănacă sentimentală ar reuși să fie nostalgică în momentele în care se luptă cu umbrela, vântul și ninsoarea în drum spre dentist… sau poate nu? Back me up here… Tu unde erai la prima ninsoare de anul trecut? Ce făceai? Ce ți-a marcat ziua? Mai știi când a fost?

În drum spre metrou o colegă îmi spune că anul trecut a nins prima oară pe 10 decembrie. Nu mai știam data, dar știam un alt amănunt, pe care poate tu l-ai uitat la cât de ocupat ești.

A fost ziua în care am cerut și eu ceva, am cerșit o sărutare pentru că era prima ninsoare și pentru că erai cu mine și eram cu tine. A fost rapidă, erai plecat departe cu gândul, așa cum ai fost cu mult după, dar eu eram acolo și am reținut. Eram cum nu mai suntem, noi într-o zi de luni și prima ninsoare pe 2012, încă era bine, erau zilele de început pe sfârșite.

2012-12-12 19.29.56

Nu mai știu unde am mers, nu mai știu ce am făcut în rest, doar ninsoarea și sărutul mi-au rămas crestate în amintire precum o coajă de copac. Și cred că orice sărut e la fel de frumos dacă e dat pe ninsoare pentru că în pofida viscolului, a oamenilor nervoși din trafic, a crengilor de copac care până și ele par că înjură, se întâmplă ceva frumos acolo. Un sentiment se materializează într-un gest simplu, din suflet și tot ce e din suflet e cald. Ăsta e miracolul iernii, oamenii calzi fac totul să se topească în jur.

Ieșiți un pic afară, priviți-vă în ochi pentru că nimeni nu e atent la voi. Bucurați-vă în văzul lumii, pe trotuar sau pe mijlocul străzilor lăturalnice, nu atrageți priviri curioase.

Iarna făcliile împreunate ard mai aprig, pe când cele simple și singure într-un final… se sting.

p.s. (numai ție) îți mulțumesc pentru amintiri

2 thoughts on “Nostalgie de prima ninsoare

  1. Habar nu am ce faceam anul trecut,dar mai mult ca sigur eram l fel de nepregatita si dezamagita ca este prea frig si prea ud afara:)))…te admir ptr amintirea frumoasa si romantica:)

    • hehe, thanks! cred că toată lumea ar trebui să trăiască un asemenea moment (simplu de altfel) cândva în viață 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *