NetCamp 2012 – aplicatii, online si afaceri (after)

Nu știu la cât se trezește Manafu când are un eveniment din ăsta gigant ca cel de azi, dar eu am vrut să ajung la prima mea ediție de NetCamp la timp. La 6.30 am fost brici, pe poziții, neștiind exact cât am să fac până la Marriott cu traficul de dimineață.

Am băut cafeaua acasă ca un pelican, m-am suit în Bălănica (vechea Dacie) și mi-am început ziua. Am ajuns, evident, devreme. M-am oprit în stația de autobuz, în fața hotelului și m-am uitat în stânga și în dreapta pentru vreo… 5 minute, îmi căutam viitorul. Oricât de poetic sună asta, pe atât de adevărat este (o să vă lămuresc în viitorul apropiat printr-un articol detaliat).

Pentru prima oară am să tratez doar anumite puncte cheie din sesiuni. Cum ar fi faptul că la început am stat cu echipa celor de la Kaspersky, în fotoliile lor puf pe care mai aveam puțin și le luam acasă, apoi am zărit alte cunoștințe la masă. Deja începea să vină lumea. În timpul ăsta am mai băut o cafea – 2 cafele în mai puțin de 2 ore, un nou record!

NetCamp a fost ultimul eveniment Evensys de anul ăsta din ce am înțeles, dar mai important pentru mine este faptul că a fost ultimul meu eveniment de anul ăsta la care am mai putut să particip. Pe viitor cred că o să fiu nevoită să renunț la conferințe și altele de genul din diverse motive (o să vă lămuresc în viitorul apropiat printr-un articol detaliat).

Și din acest motiv m-am întristat, am privit ziua cu un ghimpe în suflet, știind că am să fiu departe de mediul ăsta pe care am început să îl cunosc din ce în ce mai bine. Departe de oamenii cu care am lucrat sau cărora le-am urmărit activitatea, departe de sentimentul acela încurajator pe care mi-l dă fiecare om nou pe care îl cunosc și cu care vorbesc pentru prima oară. Ah, sau oamenii cu care mă regăsesc după ani și ani… 🙂 Că vorba aia, mi s-a întâmplat.

Nu știu dacă m-am atașat de evenimente, de oameni sau de sentimentul pe care mi-l lasă fiecare chestie de genul ăsta. Nu știu cum am ajuns să am sentimente de orice fel fie vorba între noi, dar, chiar dacă nu sunt foarte bine definite, ele există.

Au fost diverse momente la care am râs cu adevărat la această ediție, cum a fost dansul lui Alexis Bonte pe Gangnam Style, cum îl auzeam pe Vlad Stan din sala alăturată sau glumele cu Manafu (care e un moderator excelent) și Porsche Cayenne.  Mi-a plăcut chiar și discuția plină de viață despre ceea ce pare a fi (zic așa pentru că nu am testat-o) una dintre cele mai ingenioase aplicații mobile – Star Taxi.

Mai sus vorbeam de coincidențe și oameni cu care m-am reîntâlnit după ani. Prin 2010 am fost la un interviu pentru un internship pe business, printre cei care au luat interviul au fost și Vlad Stan și Cătălina Rusu cu care iată, am ajuns să stau de vorbă la NetCamp în pauza de prânz. Am aflat că Girls in Tech ediția românească a fost organizată de Cătălina. Un eveniment despre care știam dinainte, însă la care eu n-am mai apucat invitație. Poate data viitoare.

M-am întâlnit și cu Adrian în a doua sesiune de conferințe, era chiar pe scaunul din fața mea, am schimbat două trei vorbe, apoi am vrut să ajung la Start Up Now, însă nu au mai fost locuri și am ajuns la Mobile Dev. în ultima parte. După cum ziceam și mai sus, a fost chiar foarte interesant să aflu mai multe despre aplicațiile Star Taxi, SMS Parking și TranaportUrban care au devenit partenere Vodafone.

RoboFun au fost și ei prezenți

În sfârșit, am început articolul ăsta joi seara, abia acum reușesc să îl termin – sâmbătă după amiază. Multora le-a plăcut ce am zis în prima postare despre NetCamp – ”am început să am un vis” pentru că probabil s-au regăsit în acea frază. Și pot să zic că odată cu evenimentul acesta dedicat antreprenoriatului online visul meu a devenit mai abitir. Fără riscuri și eșecuri n-ai cum să ajungi să crești sau să câștigi, nu? Am decis să risc și să mă îndrept cu mândrie spre un posibil eșec.

Am încercat să apelez la diverși oameni din online pentru un sfat-două referitor la cum să continuu ceea ce am pornit cu Time For Ads, însă uneori nu există bunăvoință pentru un sfat, un îndemn, o săgeată care să te îndrume în ce parte să o iei când rătăcești în jurul unei idei de proiect ca o găină fără cap. Poate am apelat la cine nu trebuia, cine știe. M-a întristat faptul în sine, pe de altă parte înțeleg și perspectiva lor, este greu să te uiți la ăștia mai mici fără să ai un beneficiu direct, fie el financiar sau de altă natură chiar dacă și tu ai fost cândva în acea poziție.

Oricum, am tras linie și cred că am găsit direcția în care trebuie să o iau. O fi bine, o fi rău, o fi greșit, o fi corect? Răspunsurile la întrebări after the break.

Ca de fiecare dată vreau să îi mulțumesc lui Cristi pentru invitație și echipei Evensys pentru încă un eveniment de succes, așa cum mă și așteptam 🙂 Sper din suflet să ne mai întâlnim și pe viitor!

2 thoughts on “NetCamp 2012 – aplicatii, online si afaceri (after)

  1. Oricare ar fi acel vis, nu renunta niciodata! Ca e rau, ca e gresit, nu conteaza. Suntem tineri, invatam din greseli si in timp vom ajunge la destinatia sau calea care sa ne faca fericiti.

    P.S. Ma bucur ca te-am intalnit la NetCamp2012, chiar daca nu am vorbit prea multe (asa sunt eu mai Antisocial – dar incerc sa ma tratez :D).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *