Motive pentru care iubesc Romania

Cred că azi, 1 decembrie, este singura zi în care românii nu au voie să vorbească urât despre țara lor. De fapt, eu nu sunt de acord în general cu oamenii care spun ”așa e în România” cu dispreț cel puțin o dată pe oră, care dau vina pe țară pentru toate necazurile lor și așa mai departe. Nu-s ușă de biserică, sigur că și eu am zis și probabil o să mai zic lucruri de tipul ăsta, dar o să o spun foarte rar. Atunci când ceva chiar mă deranjează foarte, foarte rău cum a fost faza cu Ejobs.

Dacă azi nu trebuie să ne vorbim țara de rău, eu zic să o vorbim de bine. Vreau să vă spun câteva dintre motivele pentru care mie îmi place România.

Cred că e foarte ușor să spui: pleacă din țară. Și știu că e ușor pentru că și eu o mai zic unora sau altora, dar apoi stau și mă gândesc că nu e la fel de ușor pe cum este când o spui. De ce? De ce sunt atâția care ezită să plece deși au ocazia? Numai eu cunosc vreo 3 oameni care atârnă aici de ani de zile.

Vă spun eu de ce. Pentru că România va fi întotdeauna acasă, cu limba ta și oamenii tăi, așa buni și răi cum sunt ei.

Îmi place aici pentru că la 2-3 ore de mers cu mașina am muntele, la 5-6 ore am marea. Îmi place pentru că atunci când intru în casa cuiva mi se oferă un pahar de-ceva întotdeauna, îmi place pentru că există oameni buni care se oferă să te ajute fără să ceară nimic la schimb. Îmi place când văd proiecte frumoase, evenimente frumoase, îmi place folk-ul românesc, îmi place mămăliga și îmi plac mesele de sărbători cu rude gălăgioase.

Tot în România o să găsești mereu femei frumoase, iar în București metroul va fi rege peste toate mijloacele de transport în comun întotdeauna. Avem și orașe frumoase ca Sibiu și Brașov și da, chiar și Bucureștiul.

Deși mulți sunt sătui de București, de Centrul Vechi, de Universitate și TNB, mie tot îmi plac. Mai ales cu luminile de iarnă și prima zăpadă. Îmi place stand-up comedy-ul de la noi, îmi plac mulți dintre actorii cunoscuți și mai puțin cunoscuți de la noi.

De fapt, cred că o să mă opresc din scris. Tot gândindu-mă îmi dau seama că sunt atâtea lucruri care îmi plac aici încât o seară întreagă nu mi-ar ajunge să termin articolul. România e România și va rămâne întotdeauna o țară de oameni calzi, deștepți, pragmatici și inventivi și cu asta mă mândresc cel mai mult 🙂

La mulți ani!

p.s. am o nouă vorbă, pentru că vremurile astea ale crizei sunt grele, am impresia că cei care rămân în țară și reușesc prin forțe proprii sunt de admirat așa că ”Dacă poți în România, poți oriunde” (if I can make it there, I”ll make it anywhere)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *