Miscarea face bine!

Mișcarea face bine – interesant sau nu, evenimentul a coincis și cu litera la care am ajuns pe blog. Azi, în Parcul Lumea Copiilor, s-a ținut cea mai mare oră de sport. Aici puteți găsi programul detaliat și aici puteți găsi articolul cu anunțul oficial.

Dacă citiți blogul meu constant, știți că am scris și eu două postări pentru a susține campania – povestea cu orele de dans și OK, despre cea mai mare oră de sport.

De ce am susținut din start cea mai mare oră de sport?
Nu am iubit niciodată sportul așa, când mi-a fost impus de circumstanțe. Nu am făcut exerciții de fitness, gimnastică sau vreun sport de performanță. Am făcut sport din proprie inițiativă, adică volei am jucat din plăcere întotdeauna, pe bicicletă mă urc mereu tot din plăcerea de a pedala. Ce mi se pare mie important în rutina zilnică este mersul pe jos. E la îndemână, eu merg aproape zilnic câte o jumate de oră pe jos.

Cum a fost la cea mai mare oră de sport?

Am fost mai mult spectator 😀 Recunosc asta din start, nu m-am băgat în grupurile care făceau mișcare cu antrenorii. Au fost mai multe motive, printre care – trebuia să ajung undeva după și nu aveam haine de schimb, nici nu aveam hainele adecvate. Adică oamenii au venit echipați, îmbrăcați ca la carte, în colanți/pantaloni scurți/bustiere etc. Atmosfera era veselă, mai ales la scena cu fitness&dans 🙂 Muzica te mai înviora, organizatorii împărțeau apă plată rece și uite că a fost lume chiar și la 14-15 când soarele ardea cel mai tare.

Și apropo de asta – TOT RESPECTUL MEU celor care erau acolo pe căldura asta! Trebuie să fii puțin trăznit să faci asta (trăznit în sens bun, evident) 😀 Eu am făcut ceva poze, am filmat și m-am salutat cu Chinezu, după care am dat fuga și mi-am închiriat o bicicletă. Am ales bicicleta pentru că era mai ușor de dat la pedale, plus că adia vântul mai bine în mers și era mai suportabil.

În mod curios, în Parcul Lumea Copiilor încă mai există biciclete gratuite pe care le poți lua pe bază de buletin. Ca o concluzie referitoare la eveniment: a fost organizat destul de bine din ce am văzut eu, căldura ce a mai îngreunat lucrurile, dar cam atât. Era până și o ambulanță acolo, just in case, deci s-au gândit la tot. Bravo organizatorilor și tuturor celor implicați!

Cum am continuat eu?

Am mers în tot parcul cu bicicleta, cu mici pauze la umbră. Ca proștii am răcit și eu acum vara și am zis să fac totuși puțină mișcare să ”scot” răceala din mine. Nu știu dacă a fost o idee bună având în vedere că am coborât după aia în curentul de la metrou, dar în sfârșit.

A fost a doua oară când am mers în parcul ăsta și pentru a doua oară nu mi-a plăcut. Cât am mers cu bicicleta  prin el m-am simțit ca un pui la rotisor pentru că nu prea există alei cu umbră, parcul fiind destul de recent înființat din câte am înțeles. Asta ca asta, că nu poți obliga pomii să crească mai repede, însă ce m-a deranjat a fost că nu am găsit o cișmea în tot parcul. Slava Domnului că exista un cort amenajat la intrare cu apă!

Ah, are și părți bune, sigur – bicicletele gratuite, spații amenajate pentru ping pong, basket, fotbal, șah și desigur, multe aparate pentru făcut mișcare. Aparate la care nu rar am văzut oameni în vârstă. Din nou, mi s-a părut cam periculos pentru gradele de afară, dar dacă ei vor să facă mișcare, nu poți să îi oprești, nu? Și asta mi se pare admirabil.

One thought on “Miscarea face bine!

  1. Pingback: Social Media Summer Camp - in cinstea noilor amintiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *