Mens sana in corpore malo

Albert Ellis, Norman Vincent Peale, Hunter Adams sunt doar cativa dintre cei care au studiat efectele gandirii pozitive asupra corpului uman. In ce consta de fapt teoriile lor si care este baza stiintifica pe care o au afirmatiile acestor cercetatori?

Rasul, un medicament universal

Cu siguranta ati auzit de documentarul „The Secret” sau filmul autobiografic Patch Adams, ce infatiseaza viata unui medic ce credea/crede cu tarie ca gandirea pozitiva poate imbunatati starea fizica si psihica a unui pacient.  S-au facut studii in acest domeniu si s-a demonstrat faptul ca rasul si buna dispozitie au un efect pozitiv asupra unui pacient, asupra unui om care sufera de o boala si ii cresc sansele de insanatosire.

The Secret este un documentar care scoate in evidenta beneficiile gandirii pozitive prin exemple concrete, facand referire la teoria haosului, legea Universala cauza-efect si puterea Universului. Rasul ne poate relaxa si pentru un moment sau mai mult, ne poate face sa uitam de durere. Totodata, buna dispozitie si gandirea pozitiva ne pot influenta viata si pot schimba lucrurile in bine.

Un gand pozitiv, un lucru bun pe care il facem poate influenta nu numai starea noastra de spirit, dar si a celor din jur. Rasul ne elibereaza de stres, iar stresul este cauza multor boli, in consecinta rasul ne ajuta sa prevenim sau sa scadem sansele imbolnavirii.

Minte sanatoasa in trup sanatos

Celebrul citat latinesc ne dovedeste faptul ca gandirea pozitiva nu este un concept nou, ci dimpotriva foarte vechi. „Minte sanatoasa in trup sanatos”, un ideal la care toti tindem, o lectie pe care o primim de mici si pe care multi o uitam si prea putini dintre noi ii acorda importanta. Cele doua sunt in permanenta in raport de interdependenta, psihicul intotdeauna va influenta fizicul si invers, asa ca ceea ce gandim este la fel de important cu ceea ce mancam in timpul zilei. Mesajele din jur si ceea ce alegem sa observam, sa luam in considerare, reprezinta hrana mintii, modul in care alegem sa traim, sa gandim, sa actionam.

Sfaturi pentru a trece mai usor prin momentele grele

Rezolvarea problemelor de sanatate tine de medicatie, sport si alimentatie, dar cu siguranta tine si de modul in care gandim. Cu cat vom privi lucrurile in mod optimist, cu cat vom spera mai mult si vom vedea frumosul din lume, cu atat mintea va fi mai relaxata, mai aerisita. Plimbarile in aer liber sunt intotdeauna benefice, incercati sa va impuneti sa ganditi optimist si inconjurati-va de oameni care va pot ajuta in momentele grele ale bolii. Uneori nu ne dam seama ca lucrul de care avem nevoie este chiar in fata noastra, fie el ca ia forma unei simple glume.

 

[acest articol a fost scris in urma unui anunt de angajare, ce ziceti? Merit un post de redactor? 😀 )

2 thoughts on “Mens sana in corpore malo

  1. sunt curioasa ce ai ales sa gandesti dupa incidentul cu petardele, la propriu si la figurat, de sambata? Eu am ales ignore :))

  2. aaah, pai azi de dimineata ma apucasem sa scriu postarea cu peripetia aia… stai ca urmeaza 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *