La 4 dimineata

Oamenii când n-au probleme, își fac singuri și când își fac probleme singuri, riscă să aibă insomnii. La 4 dimineața m-am trezit și n-am mai putut să adorm din cauza gândurilor care-mi zumzăiau ca muștele bețive în cap. Am clipit de câteva ori în întuneric, m-am întors de pe o parte pe alta, am încercat să îmi ascult doar bătăile inimii. Nimic.

M-am uitat la mormanul de ambalaje de la bomboanele mâncate cu doar câteva ore înainte. Am apăsat pe un buton al telefonului și am îngustat ochii. S-a luminat ecranul și mi-a arătat 4.30.

O jumătate de oră de când nu pot să adorm la loc.

Nu știu dacă voi aveți animale de companie, însă eu am unul de care m-am atașat cumplit. Mă uit la ea și îmi crește inima ca atunci când m-aș uita la propriul copil, doar pentru simplul motiv că e mereu acolo. Am aprins, deci, lampa de pe noptieră și m-am ridicat în capul oaselor. Se făcuse 5.30 și gândurile nu se îmbunau.

Am întors capul și am zâmbit când am văzut-o cum dormea lângă mine, adâncită probabil în vise cu șoareci, broaște și… popcorn 🙂

 Evident că i-am făcut o poză rapid și ușor ca să nu o trezesc, după care m-am întins lângă ea și i-am pus mâna pe burta măricică în care investește mama de ceva vreme. Pe la 5.50 am adormit la loc.

3 thoughts on “La 4 dimineata

  1. Vai, ce dulce e!… 🙂 Ale mele nu vor sa stea invelite in paturica, insa nu absenteaza de langa mine. Sunt asa niste ghemotoace de stare de bine, ca nu vreau sa ma gandesc cum ar fi apartamentul meu fara ele.

    • da, am avut mare noroc că am învățat-o să doarmă cu mine din prima seară când am făcut cunoștință 😀 mi-e tare greu vara că nu vine lângă mine, chiar dacă și mie mi-e cald 🙂

  2. Asa dorm si mocofanele mele. Dar daca cumva ma foiesc mai mult decat trebe in pat se ridica plictisite si pleaca, le deranjez somnu de frumusete. :)))
    Sa ai parte de pisicuta ta pt ca sufletelele astea mici ne fac viata mult mai frumoasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *