KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Copii (concurs)

2012 e anul în care se presupune că vine sfârșitul lumii, anul în care Apple a lansat iPhone 5, anul în care Microsoft a lansat Windows 8, anul în care tot nu mi-am găsit de lucru. 2012 mai e ceva totuși, e anul în care se desfășoară cea de-a patra ediție a Festivalului de Film pentru Copii Kinodiseea.

În perioada 16-21 noiembrie în București vor rula rula diverse filme distractive, educative, dedicate atât celor mici, cât și părinților. Totul se va desfășura la Cinema Studio, Cinema Eforie și Sala Elvira Popescu, iar festivalul va include o secțiune specială cu filmele clasice Disney pe care eu personal abia o aștept! De asemenea, veți putea participa la ateliere de inițiere în cinematografie, ținute de specialiști locali sau chiar de la Hollywood.

Cele mi bune 8 lungmetraje premiate la Festivalul International de Film de la Berlin sau la European Film Awards vor intra în competiția Kinodiseea. Printre ele: Zarafa, povestea prieteniei dintre un băiețel și o girafă și a călătoriilor lor pline de neprevăzut, Gattu, un film despre un oraș fantastic, plin de zmee și Dragonul de gheata, povestea unui baiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulțime de aventuri, se îndrăgostește pentru prima oara, descopera balenele și își face prieteni neobișnuiți.

Proiecțiile sunt programate in fiecare zi de la orele 10:00, 12:00 si 19:00, iar cele din prima parte a zilei sunt gratuite. Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcție de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 si 14 ani, educatorilor, bunicilor și părinților.

Pentru că 2012 este și anul în care vreau să îți aduci aminte cum e să fii copil, iată că am ocazia să vă ofer o invitație dublă la Premieră sau orice alt film din cadrul Festivalului de la ora 19.

Ce trebuie să faci? Să îmi lași un comentariu mai jos cu o pățanie de când erai mic sau să îmi spui pe scurt care sunt lucrurile care-ți aduc aminte instant de copilărie.

Termen limită: primesc răspunsurile voastre până mâine, joi, 15 noiembrie, ora 12.00

Va câștiga răspunsul cel mai creativ, bine scris, haios și/sau sincer.  Vă las și cu o melodie care să vă inspire:

 

Update: am citit comentariile voastre și mi-au plăcut, mulțumesc tuturor! Am decis ca invitația să se ducă la Roxana pentru că a avut cel mai însuflețit comentariu și m-a amuzat tare povestea ei 😀 Așadar, felicitări! Sper să te distrezi!

6 thoughts on “KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Copii (concurs)

 1. Patanie? Hmm… Mie nu prea mi se intamplau lucruri, eu faceam sa se intample. Asa ca am sa-ti povestesc o nazbatie! 😀
  Aveam undeva la 4 ani si eram acasa cu mama care numai ce spalase niste rufe (de mana, evident). Inceput de iarna, pe vremea aceea nu aveam geamuri termopan si nici nu cred ca ni le-am fi permis. Evident balconul unde mama intindea de zor rufele era deschis, vantul sufla, mainile mamei erau reci si rosii de ger. Eu trantesc in joaca usa dubla a balconului care se inchidea doar in partea de sus si o las pe mama pe dinafara. Usa cu geam de jos pana sus imi permitea sa vad fiecare miscare neputincioasa a mamei.
  Cum inaltimea mea nu depasea mai mult de 1 metru cu bratele intinse, nu era chip sa deschid. Aduc un scaun, il escaladez cu greu, dar nici asa! 🙁 Nu trebuie sa mai spun ca mama fierbea de nervi, eu imi trageam mucii de plans si cautam solutii. Fiind baietoasa de mica, primisem cadou de la tata o sabiuta de lemn. 😀 Sabiuta care m-a facut eroina, cel putin in mintea mea, mi-a salvat pielea in ziua aceea.
  I-am deschis mamei si am dat sa fug… prea tarziu! O perna zbura deja catre picioarele mele si vedeam cum mi le impiedica. Am bazait toata ziua, dar mi-am pretuit sabiuta multa vreme de atunci. Era arma mea de suflet, parte din mine, asa cum aveau eroii desenelor animate de atunci. 🙂
  Daca tot am scris atat, iti spun si ce imi aminteste de copilarie – iernile grele, rufele spalate la mana, dovleacul copt si untul de casa. Cam astea ar fi, asa, in ton cu vremea de afara!

 2. am o jucarie de plus in debara, e roz, dar acum s-a mai inchis la culoare chiar daca o spal. asta si mirosul de portocale intotdeauna o sa imi aduca aminte de craciun, familie si acasa

 3. Sa fi fost prin clasa a doua cand jucam fotbal in curtea scolii… o fata de care imi placea a venit la mine si mi-a dat o floare din hartie facuta de ea. De fiecare data cand trec pe langa scoala imi aduc aminte faza, am pupat-o pe obraz si s-a rusinat toata, ehe… primul meu sarut, prima iubire, e frumos sa fi copil…

 4. O patanie de cand eram mic… hmm, pai… imi placea foarte mult traditia aia cu calaritul porcului, asta de craciun.In general imi placea mult orezul cu lapte pe care il facea mama, da, asta ma duce direct in copilarie.Bafta tuturor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *