Jocurile Foamei – Sfidarea vazut la iMax

Am luat ieri proasta decizie de a merge la iMax pentru vizionarea celui mai nou film din seria Jocurile Foamei. De ce zic ca a fost o decizie proasta? In primul rand pentru ca a fost 2D și nu 3D așa cum speram să fie, în al doilea rând pentru că alte câteva sute de oameni s-au decis să vină și să vadă filmul acolo la ora 17.00 așa că ajungem la al treilea motiv pentru care regret decizia de a merge la iMax – singurele locuri disponibile erau cele de pe rândul 5. La un ecran de 26 de metri să stai în primele rânduri e chiar rupere, capul și ochii se transformă într-un fel de girofar nesemnalizat în încercarea de a prinde ce se întâmplă și de a citi subtitrarea în același timp… din reflex, nu altceva.

Vă zic, 26 de metri și rândul 5 pentru un film 2D… not a smart choice, ce-i prea mult e prea mult, să nu mai zic de aglomerație și copii și ronțăiala de popcorn în creieri. Aș fi dat de 10 ori iMax-ul pe vechiul Patria în condițiile astea. Dar hai să trecem peste și să vorbim un pic despre film…

A doua parte a trilogiei mi s-a părut la fel de bine realizată ca și prima, poate cu ceva mai multe efecte speciale. Se vede că au încercat să mențină povestirea din carte, e o chestie care-mi place pentru că eu, de exemplu, nu mai țin minte chiar toate detaliile.

Au ales o super bunăciune pentru personajul lui Finnick – Sam Claflin , altora le-a plăcut Johanna care a fost destul de bine interpretată de Jena Malone. Voiam să scriu care a fost partea mea preferată din tot filmul când mi-am dat seama că nu există, pentru că toate scenele au fost într-un fel memorabile.

S-au axat și pe conflictele dintre personaje și pe triunghiul amoros și pe răscoală. Adevărul e că în 2 ore jumate dacă nu reușești să cuprinzi tot, ești cam praf… și ei au reușit să aducă tot ce trebuia. A fost cu suspans, cu câteva lacrimi de ciudă, cu acțiune, cu tot. Partea a 3a din serie, dacă ne luăm după carte, o să conțină și mai multă acțiune, dar na… nu vreau să vă dau spoilere 😛

Nu mai pot să zic decât că abia aștept să revăd filmul când o apărea în format DVD, parcă ce-am văzut de pe rândul 5 mi-a rămas în cap destul de vag și descompus. N-o să mai merg în viața mea la iMax pentru un film 2D, încă o lecție învățată.

One thought on “Jocurile Foamei – Sfidarea vazut la iMax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *