Intrebare de parcare

Ieri am trăit o întâmplare care mi-a ridicat multe întrebări. Am intrat într-o parcare de lângă metrou și am lăsat mașina (nu, nu a mea) pe un loc care nu era numerotat cu nimic (niciun număr – nici de la 1 la 20, nici număr de mașină, nimic). Am presupus că locul este liber așa că am lăsat mașina acolo și numărul de telefon pe bord – lucru pe care nu știu dacă să îl mai fac vreodată.

Pe la prânz primesc un bip și apoi un telefon în care un nenea începe să mă ia la trei păzește că am pus mașina pe locul lui, că ”ce credeai, fetițo, că nu e plătit?” și așa mai departe. I-am zis că din moment ce nu există niciun număr acolo, am presupus că e liber, mi-am cerut și scuze printre altele. Nu m-a înjurat, dar nici pe un ton frumos nu mi-a vorbit. Foarte nervos mi-a zis să nu o mai las acolo că poate ”dau de vreun țigan și mi-o zgârie sau altceva”. Mi-a închis telefonul în nas cu un ”Și zici că ești departe, huh? Bine, ducă-se cu Dumnezeu în pace”

M-am enervat foarte rău, atât de mult încât n-am mai reușit să scot vreun cuvânt, nici nu știu dacă am apucat să înjur în prima fază. De frică să nu facă ceva mașinii, m-am dus să o mut pentru că m-am gândit la intervalul ăla orar în care ai voie să lași mașina unde vrei. Unele parcări au asemenea regulă, dar îmi era imposibil să ajung înainte de 19. Nu știu exact care e ora, am găsit diverse variante pe internet, nimeni nu știe.

Nedumerirea care mi-a rămas ține de faza cu numărul. Cum putea să fie locul lui dacă nu era marcat în niciun fel? Se poate? E legal? Cum figurează pe contract? ”Spațiu de parcare între numărul X și numărul Y”? WTF? Pentru că eu chiar nu aș fi lăsat mașina acolo dacă știam și vreau să mă lumineze și pe mine cineva la capitolul ăsta.

7 thoughts on “Intrebare de parcare

 1. O fi parcare de cartier unde s-au inteles vecinii care cum parcheaza. La mine, de exemplu, in mare parte nu sunt locuri platite sau marcate, dar mai toata lumea are locul lui de parcare. Sau o fi fost doar nesimtit…:)

 2. Din punct de vedere legal nu era locul lui. Fiecare are obligatia sa-si marcheze locul in consecinta. Data viitoare nu mai lasa numere de telefon in geam decat daca blochezi pe cineva, pentru ca risti sa dai peste tarani din astia, iar in Bucuresti sunt foarte multi

 3. 1. daca e loc platit, ADP-ul are obligatia sa-l numeroteze, chestie stipulata in contractul de inchiriere.
  2. locul de parcare e inchiriat pe toata perioada stipulata in contract si nu are exceptii orare.
  3. degeaba lasi numarul de telefon in geam daca tu ai lasat masina in Bucuresti si ai plecat la Paris.

  Prin urmare, 2 sunt greselile:
  – daca era loc inchiriat, atunci trebuia marcat de ADP
  – degeaba lasi nr de tel in geam daca masina e la 20.000 de leghe de tine. Ca de-aia ai lasat nr. de tel, ca sa poti actiona rapid dupa ce te suna omu’.

  Dupa a mea parere, pastreaza numarul de tel in geam, pentru ca asa e frumos si civilizat, atunci cand ocupi pentru scurt timp un loc de parcare al altuia sau blochezi pe unu’pentru SCURT TIMP.

 4. Am patit-o si eu. Din nefericire la mine individul a fost ceva mai tupeist si a ridicat tonul cand i-am cerut sa imi dovedeasca ca locul de parcare este unul platit. S-a calmat instant cand am scos telefonul si am sunat la 112.

  Orice proprietar de loc de parcare este obligat prin lege sa si-l marcheze. Atata timp cat nu este marcat este loc de parcare public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *