Interogatoriu la lansarea Samsung Smart TV

Ajung la Biblioteca Națională azi pentru evenimentul de lansare Samsung Smart TV. Pentru prima oară ajung la timp, fără să întârzii. Intru, mi se face o poză. O fată drăguță râde amuzată și îmi zice că toți de la eveniment trebuie să facă o poză. N-aș fi vrut, nu eram in the picture mood, dar am acceptat oricum, o poză, ce poate să strice?

Apoi înaintez pe culoar și sunt întâmpinată de fetele de la agenție, de la firmă. Mă prezint, spun de la ce publicație online sunt, ele îmi zâmbesc, se prezintă și mă invită să intru să mă uit la produse. Așa că fac întocmai asta, căutând din priviri pe cineva cunoscut. Nimeni. Absolut nimeni pe care să știu, doar multe grupuri de oameni străini, la costum. M-am gândit că e ironic, la un alt event m-am dus îmbrăcată mai elegant și tocmai la ăsta am ales să mă îmbrac casual. Am făcut alegerea asta a ventimentației pentru că nu mi s-a comunicat că e necesară o anumită ținută și săptămâna asta a fost extrem de aglomerată cu evenimente și tot felul de chestii și când ești pe drumuri tot timpul preferi ceva mai comod. În fine, am observat aspectul, dar nu l-am băgat în seamă prea mult.

Am fost la TV-uri, m-am perindat pe acolo, am făcut poze. Tot nimeni cunoscut. M-am uitat la ecranul 3D cu ochelarii, am rămas fascinată de el, genial. Îmi părea rău că nu am cui să îi împărtășesc opinia. Asta e. Mă întorc cu fața spre scenă și îl văd razant pe Radu. L-am pierdut din priviri în timp ce îmi puneam telefonul la loc așa că mă duc să îl caut, dar nu fac bine nici 5 pași că mă întâmpină un tip înalt, cu ecuson de Samsung. Din obișnuință întind mâna și mă prezint cu nume și publicație. El nu se prezintă și intră în subiect cu aproximație după cum urmează:

– Sunteți de la evenimentul Samsung?

– Da.

– Ați confirmat că ați venit?

– Da, am vorbit cu fetele de la agenție când am intrat (și le-am zis pe nume, deși eu nu rețin în mod normal numele celor cu care fac cunoștință)

– V-ați trecut pe listă?

– Da, zic cu juma de gură, încurcată, pentru că la propriu fetele nu aveau o listă cu care să mă întâmpine, dar am presupus că nu am văzut-o eu.

– Și pe cine căutați?

– Un coleg de breaslă, l-am văzut că a trecut pe aici și voiam să îl salut. Am zis asta zâmbind, abia la următoarea repică mi-am dat seama că mă interoga și mă suspecta că nu sunt de la event. Da, știu, sunt naivă, mă prind greu.

– Ce înseamnă coleg de breaslă?

– Blogger.

Apoi pleacă cu un ”aha” sau nu știu ce a zis. Pe scurt m-am simțit extrem de prost, mai ales că nu mi s-a mai întâmplat asta vreodată și am fost la peste 10-15 evenimente. Și am vrut să scriu ce s-a întâmplat ca feedback pentru cei care fac evenimente și să punctez niște chestii:

1. îmi dau seama că securitatea era acolo mai mult pentru pișcotari, pentru că TV-urile alea era cam greu să le furi, sincer. Deci o să consider că erau acolo pentru cei care nu aveau nimic de a face cu evenimentul așa că

2. de ce nu au făcut un sistem mai bun de filtru între cei care veneau la eveniment cu invitație și gură-cască? Se puteau folosi: ecusoane, abțibilduri cu nume etc.

3. Nu are rost să vă spun că existau numeroase modalități prin care putea fi evitat un dialog jenant ca cel de mai sus și nu mi se pare normal să se ia drept criteriu stilul vestimentației. Și

4. dacă tot iei asta pe post de criteriu, de ce nu menționezi în invitație că trebuie o anumită ținută?

Și au fost și alte lucruri legate de organizare care nu au excelat, dar nu mă interesează. Am încercat să mă concentrez pe ceea ce a fost frumos, pe momentele artistice (care mi s-au părut superbe) etc. Și nu, nici nu am mâncat, nici nu am băut nimic și am stat cu stres că o să fiu iar luată la întrebări pe tot parcursul evenimentului. Atât am avut să vă povestesc, încerc să mă abțin de la altceva și să critic cât se poate de constructiv. Deci asta e, am plecat cu un gust ușor amar din păcate.

2 thoughts on “Interogatoriu la lansarea Samsung Smart TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *