Internet&Mobile World – a doua zi care de fapt a fost prima la mine

Încep cu a doua zi de Internet&Mobile World pentru că pe prima am ratat-o. Nu știu dacă are rost să stau să povestesc pe îndelete ce și cum am aflat de la conferințe. Am ratat, evident, două conferințe de interes: social media roadmap și lansarea Samsung Seria 9, dar ce să îi faci, așa e cu traficul pe Ștefan cel Mare, rupere de nori. În schimb am ajuns la țanc pentru a-l asculta pe Claudiu Murariu, Padicode, vorbind despre e-mail și câteva studii de caz despre cum se construiesc cele mai mari baze de date și cum pot ajuta acestea un business. Înaintea lui am prins și ceva din prezentarea lui Robert Burden, Possible, despre statistici, analize și cum ar trebui să fie conținutul în funcție de acestea, dar și despre testare.

Samsung Seria 9

În sfârșit, ultimele prezentări care au fost ceva mai lungi le-am împărțit. Am luat parte la sesiunile care s-au ținut pe scena Ericsson Networked Society Stage, unde cel mai mult mi-au plăcut tipologiile Facebook prezentate de Alexandra Cojocaru de la Unlock Research (am aflat că-s pragmatică și că like-ul meu contează! da? 😀 ) . S-a vorbit aici despre aplicațiile pentru portabile și comportamentul consumatorului.

Dar nu am stat tocmai până la sfârșit, am vrut să prindem ceva și din acțiunea de pe scena Romtelecom&Cosmote, unde Andrei Roșca, Ionuț Oprea și Vladimir Oane au vorbit despre rețele sociale, campanii și (ce am prins eu) importanța bloggerilor mari vs. mici.

Câteva lucruri m-au inspirat, pe altele aș fi vrut să le notez, dar n-am apucat, nu m-am organizat prea bine. Poate mâine o să adun mai multe informații, să nu mai zic că am avut o problemă cu telefonul care nu prea a reacționat prietenos (s-a închis din senin, m-a păcălit că mi-ar fi încărcat video-urile când de fapt nu le încărcase etc.), a fost cam schizofrenic portabilul meu de încredere, dar în fine. Am reușit să mai pun câte ceva online cu ajutorul Instagram-ului, fiindcă aplicația de Facebook e așa bună pe Android încât nu vrea să îmi mai urce pozele nici până în podul casei. Revin în weekend cu un articol mai amplu. Mai multe puteți citi și la Sabina.

Ah și da, per total mă bucur că am câștigat invitația prin concursul celor de la Refresh.ro, mie mi s-au părut interesante discuțiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *