in cazul în care aveti prea multe pasiuni, adresati-va medicului sau farmacistului

Vă place titlul, da? 😀 Într-adevăr în postarea asta vorbesc despre pasiuni și de ce nu e benefic să ai prea multe. Nu știu dacă a te adresa medicului sau farmacistului ajută cu ceva, dar niciodată nu știi unde găsești răspunsuri. Am multe domenii care îmi plac și în care mi-ar plăcea foarte mult să contribui cu ceva, cu toate astea, nu mă pot decide pe care drum să o iau în mod definitiv.

1. Literatură: Chiar dacă nu am să o mai scriu aici, eu o să continuu să o scriu undeva. Într-un carnet, pe un șervețel, pe telefon, pe palmă, în minte, undeva. Aș vrea totuși să apar pe niște foi într-o zi cu mai mult de o poveste.

2. Muzica: Nu știu cât de mult mă pricep, de obicei cânt prin casă de nebună, mai ales când fac curat. În afară de familie, singura care m-a auzit cântând este Andreea, i-am trimis niște înregistrări și nu s-a speriat. Semn bun carevasăzică. Dar știu că cel puțin nu vreau să clădesc un business în domeniul ăsta, ci doar să reușesc să cânt niște melodii.

3. Accesorii Handmade&Crafts: Am primit scoici de curând, unele cumpărate, altele strânse de pe plajă. Ieri le-am întins pe pat și m-am gândit toată seara ce să fac cu ele. Am căutat una spartă și am găsit. A rezultat cel mai frumos și simplu pandantiv pe care l-am făcut vreodată.

De notat aici, că am făcut blogul Handmade by Lexis, Comandă Mărțișoare și pagina de Facebook, însă niciodată nu am avut un profit consistent. Deocamdată proiectul e în standby. Dacă o să mă mai apuc vreodată la modul serios, o să încerc să fac totul ca la carte cu PFA și mers la târguri.

4. Gadget-uri&tehnologie: Poate că nu o să mă satur niciodată de sentimentul pe care îl am când despachetez un gadget nou și nu cred că o să îmi treacă vreodată foamea asta de a descoperi ce fac noile device-uri, să le testez, să văd de ce sunt în stare. Nu am testat foarte multe, practic am bibilit produsele pe care le-am cumpărat pentru mine și mai bine. Mi se pare că testarea unui gadget pentru prima oară trebuie să fie așa între patru pereți, să fii singur, să meșterești la el în liniște. E un moment special 😀 Pasiunea asta o acopăr de mult timp scriind la LaptopNews.

5. Publicitate: studiile mă recomandă pentru domeniul ăsta și chiar ieri am petrecut 2 ore uitându-mă la reclamele înscrise la Grand Spoof 2012 (până la 1 dimineața). Abia aștept să scriu despre clip-urile de acolo pe Time For Ads 😀

6. Filme&teatru&scenaristică: V-am mai zis că uneori văd viața în cadre de film, nu? Iar scrierea scenariilor ține puțin și de punctul 1. Dar chiar mi se pare un domeniu fascinant, deși până să ajungi la rezultatul final e o grămadă de muncă, lucru care e o piedică pentru mine. Dar nu munca în sine e o piedică, ci faptul că nu am atâta răbdare să termin de editat materialele. Asta m-a făcut probabil să renunț la visul de a da la UNATC, asta și numărul intimidant de probe… 😀

7. Make up: Ofof… make up, la asta zic eu că mă și pricep. Nu mi-am luat niciodată un set din ăla de farduri de 100 de nuanțe, dar într-o zi, când o să îmi permit, o să fac nebunia asta. Poate o să îl pun pe wishlist-ul de anul ăsta, dacă tot se apropie ziua mea. Cu toate astea, nu știu dacă aș avea curaj să încerc să machiez alți oameni. Adică mi-ar fi frică să nu le scot ochii cu vreo pensulă sau mai știu eu ce 🙂

8. Fotografie: Cred că pentru a practica fotografia la un nivel profesionist ai nevoie de un aparat foto performant. Oricât de mult am auzit că nu contează ce aparat foto ai, că important e să prinzi momentul, tot nu cred că e așa. Calitatea proastă a pozei poate strica cu totul momentul. Și cum pentru un aparat foto foarte bun îți trebuie bani și eu nu am… Well, spun pas, nu?

9. Jurnalism&comunicare: Jurnalismul e la pământ cu criza, deci nici n-are rost să mă gândesc să fac carieră serioasă din el, iar partea de comunicare… Păi, nu știu. Cred că o să încerc, îmi place să comunic, nu suport să nu comunic chiar. Dacă nu stau pe lângă oameni, 3-4 zile o iau razna, prietenii mei o pot confirma.

10. Blogging: Practic blogul este combinația dintre jurnalism și comunicare, într-o oarecare măsură, dar știm cu toții că nu o să fac eu vreodată bani serioși din blogging. Aici câștig experiență și premii la campanii, dar nu bani propriu zis și m-am împăcat cu asta, deși poate asta mi-e menit să fac de fapt, dar nu știu cum. Certitudinea pe care o am aici e că mi-ar plăcea.

Am eliminat domeniile din care nu ies bani sigur și în care nu are rost nici măcar să încerc. Dar întrebarea rămâne: când ai atâtea pasiuni și când ți-ar plăcea să faci de toate, ce alegi până la urmă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *