HP LaserJet TopShot Pro M275 – recenzie

HP LaserJet TopShot Pro M275 a fost lansată în mod oficial pe 27 aprilie. Prima imprimantă cu scanner 3D din lume m-a impresionat foarte mult de când am văzut-o la eveniment. Iată că am apucat și să o testez ceva mai mult atât încât să pot scrie aici câteva păreri mai elaborate.

Practic principiul pe care funcționează este foarte simplu. Avem o cameră de 8MP care fotografiază tot ceea ce se află pe tăblița A4, fie că e vorba de obiecte sau documente. Aceasta vine cu un ecran de 3.5 inch touchscreen, pe care se poate naviga și cu ajutorul unui stylus. Are o viteză de printare color de 4ppm, viteză de printare alb/negru 17ppm, o rezoluție color de 600×600 dpi și o rezoluție scanner de 245dpi.

Sofisticata imprimantă vine cu tehnologii ca HP ePrint și AirPrint. Aici găsiți toate specificațiile tehnice complete.

Plusuri:

1. Aplicații – imprimanta vine cu o multitudine de aplicații cum ar fi: Yahoo care include Calendar, Jocuri, portativ, hârtie de caiet, hârtie milimetrică, listă de verificări, copertă fax etc., Dream Works oferă o gamă de animații din care se pot alege : Motanul încălțat (Puss in Boots), Kung Fu Panda, Megamind, Shrek, Madagascar și altele. Fiecare animație pune la dispoziție un set de jocuri, desene pentru colorat, semne de carte și altele.

Eu, personal, am scos un calendar cu Puss in Boots și chiar un semn de carte pe care a trebuit să îl ”construiesc” eu: adică să îl tai și să îl lipesc. Pe toate le puteți vedea mai jos. Acestea sunt foarte utile dacă aveți copii, odată ce sunteți conectați la o rețea puteți intra în aplicație să imprimați o planșă pentru colorat sau un labirint care să îi țină pe cei mici ocupați.

2. Wireless – să începem aici de la o premisă simplă: nu suport cablurile. Îmi venea să îmi iau câmpii când aveam desktop și mă încurcam în 100 de fire, oricât de ordonate încercam să le las și să le prind. Faptul că imprimanta merge pe sistem de rețea wireless este perfect. Cei de la HP s-au gândit să se folosească pe cât pot de mult de cloud computing și au încorporat Google Docs în software. Așadar cu ajutorul unei adrese de Gmail se poate imprima și transmite wireless orice tip de document A4.

3. Domeniul de activitate – Imprimanta este dedicată, în mod evident, persoanelor cărora funcția de scanare 3D le-ar fi de ajutor. Nu cred că este foarte utilă pentru cei care au foarte multe documente de copiat (din punctul meu de vedere procesul de fotografiere durează mult raportat la scanarea documentelor cu o multifuncțională obișnuită), indiferent dacă este vorba de color sau alb/negru. TopShot Pro M275 este făcută pentru cei care vând produse și trebuie să își mențină portofoliul actualizat cum sunt artizanii de exemplu. Camera foto și tăblița albă pe care se așază obiectele formează aproximativ un studio foto în care luminozitatea, culorile și umbrele sunt ajustate în mod automat pentru a oferi cea mai bună calitate a pozelor.

4. Calitate bună – Tot ce am imprimat pot să zic că a excelat în ceea ce privește calitatea. Singurele probleme intervin atunci când obiectele sunt glossy. În mod inevitabil, blițul nu ajută când avem de exemplu un ecran de telefon sau ceva pietricele sclipitoare. Problema intervine și la obiectele albe pentru că tăblița e albă și se face cu greu diferența între cele două. În orice caz, mi se par niște probleme normale care până la un anumit punct pot fi remediate.

De exemplu, dacă aveți o pereche de cercei albi de fotografiat, puteți pune o bucată de material colorat sub ei, ca să se poată distingă.

5. Ușor de utilizat și asamblat– Imprimanta este cu siguranță foarte ușor de utilizat și mi-a plăcut foarte mult că ecranul reacționează și la stylus. Sincer, nu prea sunt fana amprentelor pe ecran, deși firma a gândit destul de bine modul în care se navighează – meniurile sunt destul de mari, la fel și iconițele aplicațiilor etc. De asemenea, ecranul este ajustabil și cum cablurile sunt scoase din discuție, nu rămâne altceva de făcut decât să introduci ștecherul în priză și să îi atașezi cele două tăvițe pentru hârtie.

Minusuri:

1. Greutatea – presupun că pot să zic ușor amuzată că mi-au ieșit ochii din cap ca la melc atunci când m-am aplecat să o ridic și să o instalez testez (*nu trebuie instalată, vine cu software inclus). Are 13.5 Kg, dacă nu ești mai solidă din fire, nu cred că te descurci cu ea ca fată 😀

2. Nu are tastatură QWERTY – asta m-a luat prin surprindere la setările rețelei wireless sau accesarea Google Docs. Când trebuie să scrii adresa și parola trebuie să îți găsești literele într-o tastatură virtuală ABCDEF, nu QWERTY. Asta îngreunează puțin treburile.

3. Timpul de scanare/printare – fiind prima imprimantă din lume cu scanner 3D nu prea am cu ce să fac o comparație, însă cu siguranță se mai poate lucra la rapiditatea cu care se fac pozele și se imprimă. Se poate observa și în filmulețul de mai jos de la eveniment faptul că o scanare durează cu aproximație 40-50 de secunde. Sigur, dacă te-ai apuca pe cont propriu să faci poze și să imprimi pozele în mod individual, ai petrece cel puțin jumătate de zi. Nu pot să zic că e neapărat un minus, dar este un lucru la care se poate lucra (dacă nu se lucrează deja) pe viitor.

Concluzii: Probabil dacă aș vrea să fac din Handmade By Lexis un business adevărat, aș lua în calcul cumpărarea unui astfel de sistem. Nu ocupă chiar atât de mult spațiu, este ușor de utilizat, oferă imagini de calitate și nici prețul nu este unul fabulos de mare – în jur de 13-14 milioane. Cu o astfel de unealtă cu siguranță nu ar fi o problemă să îmi țin la curent clienții cu ultimele produse apărute.

Utilă mi se pare și pentru părinți atâta timp cât aplicațiile sunt actualizate des și poți imprima desene noi și jocuri pentru copii cel puțin o dată pe săptămână. Asta i-ar scuti pe cei mari de cumpărarea cărților de colorat și nu numai, dar aici nu mă pot pronunța pentru că nu știu clar cum stau treburile cu aplicațiile acelea. Vă las mai jos cu o galerie de imagini făcute pe timpul testărilor.

Aștept păreri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *