GSK – primul raport de sustenabilitate al unei companii farmaceutice din Romania

GSK România a publicat luna aceasta primul raport de sustenabilitate al unei companii farmaceutice din România. Pascal Prigent, General Manager GSK România a declarat: “Într-o țară cu cea mai scăzută speranță de viață din Uniunea Europeană, cu cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă și în același timp cu cel mai mare grad de migrație a medicilor, provocările sunt evidente, iar GSK România și-a luat angajamentul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții. Cred cu tărie că un popor trebuie să fie sănătos pentru a deveni bogat, și nu invers. Vom continua să avem un comportament responsabil, să sprijinim comunitatea medicală și să acționăm în interesul și pentru drepturile pacienților”

Raportul acoperă domenii cheie: îmbunătățirea accesului la medicamente, etica în industria farmaceutică, politicile de resurse umane, implicarea partenerilor și investiția în comunitate. Documentul oferă informații specifice legate de creșterea accesului la sănătate al românilor, ca răspuns la problemele pieței locale: buget limitat, mediu supra-reglementatprobleme critice de sănătate și cea mai scazută speranță de viață sau cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă.

Câteva exemple de informații interesante pe care le puteți găsi în raport (conform comunicatului de presă):

  • În 2011, GSK România a investit 719.940 de euro în comunitate, în proiecte de sănătate și de educație în sănătate și în alte cauze sociale.
  • GSK Pharma a fost una dintre puținele companii din România și singura companie din industrie care a aplicat metodologia London Benchmarking Group (LBG) pentru a măsura valoarea strategică și impactul investițiilor în comunitate.
  • Operațiunile de producție și logistică ale fabricii GSK din Brașov au adoptat programe de eficientizare a consumului de energie, care au condus la o scădere cu 45% a consumului de energie și cu 40% a emisiilor de dioxid de carbon per tonă de produs livrat, în contextul creșterii producției.
  • În 2011, proiectul “Orange Day” – un brand GSK global –  i-a încurajat pe 68% dintre angajații companiei din România să se implice în comunitatea locală. Aceștia și-au dedicat o zi lucrătoare acțiunilor de voluntariat în cadrul unui program ales de ei, al unei organizații sau al unei cauze aliniate la valorile GSK. În total, angajații au voluntariat 6.282 de ore.
  • În 2011, în cadrul Programului de Traineeship GSK, 17 stagiari au beneficiat de training în companie, pe o perioadă de 6 până la 12 luni

Cine dorește tot raportul mă poate contacta pe mail: alexandra.mght [at] gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *