Festivalul de Traditii si Mestesuguri din Clejani

Pfiu! După trei ore de editare video iată că în sfârșit am reușit să mă potolesc și să scriu aici câteva lucruri despre Festivalul de Tradiții și Meșteșugari din Clejani la care am participat ieri. N-am nici cea mai vagă idee cum să încep. Chiar de ieri, de când am ajuns acasă mă tot gândesc dacă să încep cu x, y sau z. Eu aș începe să vă povestesc încă de dimineață, de cum îmi era atât de somn încât era să nu mă trezesc la timp. Totuși am zis că nu se poate să pierd o zi fascinantă alături de bloggeri, copii și meșteșugari din Clejani.

Atelierul Social Media a fost puțin în încurcătură la început, dar Matache a spart gheața (cred că îi datorăm niște bere) 😀 și ne-a apropiat pe cât a putut de copii. Am aflat că cei mici aveau internet acasă și 1-2 știau și de Facebook. Marius ne-a cântat și câteva melodii la chitară, iar apoi ne-am cam îndreptat toți spre ateliere. Unii lucrau la zmee, alții la steagul Clejaniului, alții învățau cum să sculpteze.

Am avut ocazia să stăm de vorbă cu vechii meșteșugari – rudari, măturari, împletitori de răchită, fierari și argintari și să observăm cum se realizează diverse obiecte fără de care nu ne-am putea descurca la fel de ușor în casă. Am văzut cum se fac coșurile de răchită, lingurile de lemn (puteți vedea și în filmulețul de mai jos), verighetele și asta n-a fost tot! S-a dat în bobi, s-a citit în cărți și în palmă, apoi spre seară au concertat Connect-R și Damian Drăghici.

Sponsorul principal a fost PETROM (căruia îi și mulțumim). Organizarea a fost excepțional de bine pusă la punct din punctul meu de vedere, iar la plecare, la ieșirea din spațiul amenajat, am găsit ceva care ne-a îndulcit și mai mult ziua și seara: vată de zahăr. Yey!

O să revin cu detalii și povestioare, deocamdată vă puteți delecta cu poze și filmulețul pe care l-am terminat adineaori de editat.

P.S. vă cer scuze și aici pentru calitatea video și audio – deh, mi s-au terminat bateriile la aparatul foto și am filmat cu telefonul 🙁 Oricum, eu zic că merită să vă uitați până la sfârșit.

Mai multe găsiți și pe PRwave.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *