E greu sa nu te schimbi

Începusem inițial articolul ăsta într-o cu totul altă notă, după care mi-am zis ca ar fi bine să scriu mai întâi niște idei scurte despre schimbare. Oamenii se schimbă de la o perioadă la alta a vieții lor și e un proces normal, prin care trecem toți fără să vrem și fără să ne dăm seama. Ne maturizăm, ne confruntăm cu situații noi cărora trebuie să le facem față și ne schimbăm atitudinea, părerile și, de ce nu, modul de viață.

Nu sunt totuși indicate schimbările de la o zi la alta, deși uneori ești supus la ele forțat.

E greu să nu te lași influențat de anumite lucruri din jurul tău pentru că intervine de cele mai multe ori oboseala și nu mai gândești limpede, nu-ți mai pui toate întrebările care trebuie, nu mai analizezi situația din toate unghiurile. În ultima vreme mi se întâmplă des treaba asta…

Acum 3 săptămâni sau așa ceva am fost în supermarket să fac niște cumpărături. Am luat tot felul de napolitane și prostii, dar și o cutie cu lapte și o pungă cu cereale. Sacosa a preluat-o mama când m-am întors, a scos ce era în ea, am crezut că a pus cerealele în dulap.

La vreo 2 zile mă duc să mănânc cerealele pe care le cumpărasem. Mi-am dat seama că dispăruseră… sau mai bine zis, că nu le avusesem niciodată fiindcă le uitasem la casă.

Am zis: lasă, mă, că se întâmplă! Cine știe, le-am uitat acolo, mare lucru…

De oftică n-am mai mâncat nimic în dimineața aia.

Ieri seară alte 2 prostii la fel de mari. În primul rând am luat un taxi și am dat șpagă cu 1 leu mai mult decât trebuia. Haha. Mi-am dat seama în secunda doi, dar nu era să îi iau omului banii înapoi, am lăsat-o așa, asta e. Din nou mi-am zis că se mai întâmplă.

Dar a doua fază am realizat-o mult mai târziu.

Am intrat din nou în supermarket să fac niște cumpărături. Printre altele de data asta mi-am luat un lapte demachiant. L-am luat din spate, de obicei așa fac, ca să mă asigur că nu iau unul cu vreun defect (haha). Bidonul avea un scotch pe el, dar nu am băgat de seamă. Adică de ce mi-aș fi rupt 2 secunde din vâltoarea minții mele prețioase să mă întreb: băi, cap de gâscă, dar de ce are scotch pe el??

Și am ajuns la casă, am plătit și am fost atentă ca de data asta să iau cu mine TOT ce am cumpărat, să nu mai fac pomană. Am ajuns acasă, la vreo 4-5 ore încep să mă demachiez și constat că scotch-ul avea el rostul lui: bidonelul era spart într-un colț. Din nou – haha.

Sunt două lecții de învățat aici. Una dintre ele ține de faptul că oboseala te tâmpește și te face să plătești.

A doua pornește de la faptul că dau zilnic de: frumoși, grași, urâți, taximetriști, șoferi, pietoni, rebusiști, adormiți, aurolaci, pițipoance, retardați, domni, copii, bătrâni, doamne, sportivi care fac jogging în Izvor, săraci, IT-iști, slabi, țărani, doctori, oameni de afaceri, cititori, visători, țigani, fanatici, muncitori, nespălați, ciudați, câini (foarte mulți câini), pițipoance, deștepți, oameni expresivi, politicoși, aroganți, triști, bogați, uneori de pisici…

Iar când mă uit în oglindă uneori dau de un om nebun care se duce în bucătărie cu paharul de plastic să îl arunce și se întoarce cu el în cameră fără să ducă la capăt acțiunea inițială. Un om nebun, atât de nesigur pe el încât se bâlbâie când vorbește cu ceilalți pentru că are impresia că mereu spune ceva greșit (din punct de vedere gramatical sau alte puncte de vedere) și până la urmă chiar spune, un om nebun care își macină propriile gânduri până când acestea sângerează și leșină. Un om nebun care scapă lucruri din mână și se sperie foarte repede, care nu mai râde așa cum o făcea cândva și citește cărți pe stradă riscând să calce în miile de rahați de câini din dorința de a duce la sfârșit măcar UN lucru bun.

Nu îmi plac schimbările astea la mine, nu eram așa (poate trebuie să încep să iau lecitină), dar sper și eu că e doar o fază prin care trec.

Și hey, poate nu suntem toți grași, muncitori, săraci, IT-iști, rebusiști, câini, pisici și tot ce am enumerat mai sus, dar cu siguranță cred că într-o oarecare măsură suntem toți nebuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *