Digital Divas – inca un frumos eveniment marca Evensys

Cred că într-un an și ceva am mers la peste 30 de evenimente. Unele mai mari, altele mai mici, unele în cluburi, altele în cafenele, ba chiar și la metrou. N-am ajuns niciodată să mă satur de ele pentru că ador partea de networking, dau de oameni interesanți, aflu de proiecte noi, vechi, muncite și răsmuncite. La evenimentele cu produse noi îmi place că pot testa prima device-ul, că pot butona, că pot transmite pe rețelele sociale diverse informații și nu în ultimul rând că după tot, iese invariabil un articol bun de care sunt mândră.

Primul eveniment organizat de Evensys la care am luat parte a fost Webstock 2011, apoi au urmat altele. Am făcut un top 3 agenții/organizatori care îmi plac cel mai mult. Vă pot spune de pe acum că locul 1 în topul meu personal îl deține Manafu și echipa sa din motive pur obiective. Sunt profesioniști, sociabili, deschiși la propuneri și de fiecare dată reușesc să creeze o atmosferă plăcută.

Digital Divas a fost un eveniment dedicat femeilor din Social Media ”despre  inspirație, comunicare, networking și implicare”. Având în vedere că evenimentul a reușit să mă inspire și să îmi ofere un mic boost de încredere în domeniu, cred că și-a atins destul de bine scopul. De fiecare dată rămân cu un sentiment de bine. Dacă Intel are tehnologia Turbo Boost la procesoare, cam așa acționează și genul ăsta de activități în organismul meu, mai ales când întâlnesc și ajung să ascult oameni interesanți. Cei care-s pe domeniul tehnic cred că o să înțeleagă mai bine figura asta de stil 😀

Sesiunea de conferințe a fost deschisă de binecunoscutul cuplu Andreea și Cabral Ibacka. Cei doi sunt implicați în mod activ în online – au bloguri, rețele sociale, scriu des, sunt implicați în campanii și ne-au povestit câte una-alta despre cum privesc ei lucrurile – online vs. offline. Au menționat povestirea cu cerutul în căsătorie scris în două versiuni – el și ea, deși mie nu mi-au zis nimic nou că deja le citisem întâmplător pe amândouă 😀 Adevărul e că cei doi sunt foarte carismatici și sorry, dar nu pot să mă abțin să n-o zic – Andreea este pur și simplu superbă!

După cei doi, au urmat:

Stela Toderascu, Sales Support and Digital Activation Manager, Avon Cosmetics
Madalina Uceanu, Career Coach & Senior HR Advisor CareerAdvisor
Claudia Tocila, Online Communication Manager, Valvis Holding
Alina Constantinescu, Online Community Manager, Bit-Soft

Nu pot să vă povestesc chiar despre fiecare în parte așa că vă zic doar succint ce/cine mi-a plăcut. Filmulețul celor de la Avon Cosmetics a fost foarte ingenios (urmăriți mai jos), aceștia au ”împlinit” 200.000 de fani pe Facebook, iar ramura companiei de la noi din țară a fost printre primele din lume care s-au implicat în online cu blog și rețele sociale. De asemenea, în 2013 strategia va include colaborarea cu cât mai mulți bloggeri. Abia aștept 😀

Mădălina Uceanu ne-a povestit câte ceva despre job-urile din social media și cam din acest punct conferința s-a axat pe cum ai putea să îți faci o carieră în online/comunicare sau ajutându-te de internet. După pauza de cafea, a urmat a doua parte cu:

Radu Ionescu, Creative Director, Kinecto
Diana Enciu, Owner, Fabulous PR & Events
Alina Tanasa, PR Director, Fabulous PR & Events
Andreea-Mihaela Retea, Blogger www.andressa.ro
Sandra Clipea, Junior Consultant, Premium Communication

Radu Ionescu ne-a vorbit despre pasiuni, ne-a dat câteva sfaturi interesante, dar am și reținut niște cuvinte cheie – ”nu te-aș sfătui să lucrezi în publicitate” (citat redat cu aproximație). Din păcate cuvintele astea au fost spuse așa pe jumate și n-am apucat să aflu de ce a spus asta, deși pot să bănuiesc răspunsul. Diana Enciu și Alina Tanasa au vorbit despre propriul proiect pe care l-au pus pe picioare singure. Chiar cred că au fost un exemplu bun de ”așa da” și ”se poate” pentru că mainly au crescut singure în acest domeniu, pe această nișă destul de grea – fashion.

Andressa a avut foarte mari emoții și s-a văzut, însă a avut, cred, prezentarea care m-a inspirat cel mai mult. Sinceră să fiu, deși am mai intrat pe blogul ei și știam cine este de foarte mult timp (de prin 2008 cred), nu o vedeam ca fiind o tipă atât de serioasă, chiar m-a surprins în mod plăcut. Mi-a lăsat impresia că este un om profesionist și m-am regăsit în prezentarea ei din multe puncte de vedere. Și eu devin la fel de emoționată când vorbesc în public și mi se întâmplă să am blocaje, ba chiar uneori fac și greșeli gramaticale fără să îmi dau seama. E greu, dar cred că ”practice makes perfect” și sper să o mai văd pe la conferințe, sper că nu s-a lăsat descurajată.

Sandra Clipea ne-a povestit cum a ajuns să lucreze la Premium Communication publicându-și pe blogul lui Chinezu CV-ul. Uite, cu povestea ei chiar nu eram la curent, însă ce mi-a plăcut a fost intervenția angajatorului. Nu știu numele doamnei respective, dar a dat sfaturi bune și a prezentat totul din altă perspectivă.

Vă vine să credeți sau nu, cei de la Nikon au fost sponsori și, pe lângă faptul că puteai să îți faci o poză la ei în ”studio”, au dat și un aparat foto super-ultra-Jmecher la tombolă 😀 Da, știu, vă gândiți că poate de-asta n-am reușit eu să îmi cumpăr atunci aparat foto, pentru că trebuia să îl câștig pe acesta, dar n-a fost să fie. Am avut numărul 38, iar câștigător a fost 53. Poate altă dată, până atunci tot cu telefonul! 🙂

Păreri finale? A fost interesant și binevenit, am cunoscut oameni noi (și Doamne, atât de tineri!) După cum ziceam și mai sus, m-a inspirat să vreau să fac mai multe cu proiectele mele, să cresc mai mult în toate sensurile în care se poate. Ai toate tool-urile necesare și tot ce trebuie să faci e să știi în ce direcție vrei să mergi și să lupți, așa cum s-a spus.

Mulțumesc din suflet Evensys și Cristi Manafu pentru invitație și felicitări pentru încă un eveniment reușit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *