Descoperiri muzicale – Selah Sue

Poate ce mă oftică cel mai mult la persoana mea e că nu pot să ascult muzică în timp ce muncesc. Asta pentru că ceea ce fac acum necesită atenție maximă și nu mă pot concentra altfel. Înainte, la vechiul job, munca era de roboți, puteam să ascult mama muzicilor. Acum nu, e total neproductiv de multe ori așa că renunț.

Am plecat de la Evanescence și rock alternativ și am ajuns la alte genuri. Am plecat de la Andre și 3SE pe la 11-12 ani și am ajuns la rock alternativ și Evanescence. Acum în playlist-ul meu se regăsesc piese de la Bob Marley, Florence and the machine, Adele, Lana del Rey, Beyonce, Jessie J, Eminem, Kimbra, Etta James, Louis Armstrong etc. și românești – Vița de Vie, Vama Veche, Șuie Paparude, Alexandrina Hristov și Cosmin Vaman.

Știu că unele genuri se cam bat cap în cap, de-asta zic că ceea ce ascult e destul de diversificat. În mare predomină indie, dar uneori fac obsesii pentru anumite piese. De exemplu, zilele astea am ascultat foarte mult (și aici voiam să ajung) Selah Sue. Un link pus de Ariel pe Facebook mi-a atras atenția, așa am început să ascult mai multe melodii de-ale ei.

Am citit câte ceva și despre ea. E tânără, născută în 1989 și e belgiană, numele ei real fiind Sanne Putseys. A devenit destul de cunoscută (la noi cel puțin) după ce au folosit cei de la Kinder melodia ei This World într-o reclamă.

Se văd influențele lui Amy Winehouse asupra stilului ei, dar e suficient de diferită încât să nu fie chiar o copie. În plus, se încadrează destul de bine și la reggae. Selah are o voce incredibilă și are o mimică extraordinară, emană emoții în fiecare cuvânt cântat. Bineînțeles, de ochii ăia ireal de albaștri nici nu mai vorbesc. Vă las cu niște melodii de-ale ei, poate vă plac și vouă, la mine-s pe repeat zilnic.

p.s. de ceva vreme mă și chinui să învăț Summertime Bring me Joy la chitară 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *