Decalogul sau Cele 10 Principii

Fiecare persoana cred ca are niste reguli proprii dupa care se ghideaza in viata. Poate acestea se schimba pe parcurs, poate se mai adauga cateva pe drum, dar cert e ca toti avem un decalog propriu. Azi am primit provocarea de a scrie despre ele, asa ca asta e subiectul de azi.

  1. Nu-mi plac persoanele: superficiale, arogante, de neincredere, care nu stiu sa poarte o conversatie si nu aduc argumente logice. Nu-mi plac cei care poarta ochelari de cal cu incapatanare si nu imi plac fanaticii religiosi. De toate categoriile astea incerc sa stau departe si incerc sa nu intru in conflicte cu ei, eu ii consider periculosi din anumite puncte de vedere. Oricum, cu oameni care nu stiu sa discute civilizat, nici nu stiu de ce as avea eu de discutat ceva.
  2. Un principiu pe care il am e legat de timp… nu-mi place sa intarzii, desi se intampla inevitabil din cauza mijloacelor de transport in comun. Nu-i judec si nu ma supar pe cei care intarzie (bine, de fapt depinde de situatie, daca sunt contra cronometru si mai tre sa ajung altundeva la o anumita ora, recunosc ca ma cam enervez), doar sa nu fie o regula si sa nu observ motivele reale pentru care a intarziat si sa constat ca m-a mintit.
  3. Exista cateva lectii pe care le-am invatat din propriile greseli si pe care le pretuiesc foarte mult. Una din ele ar fi ca exista lucruri imposibile, dar sunt imposibile pentru ca asa trebuie sa fie, pentru ca Dumnezeu sau cine stabileste regulile dupa care se ghideaza Universul vor ca acele lucruri sa fie imposibile. Daca un lucru nu se intampla la momentul la care te astepti sau la care iti doresti, inseamna ca nu iti e tie benefic, iar daca se intampla ceva ce nu iti doresti inseamna ca ai de invatat o lectie. Oricum, ideea de baza e ca intotdeauna exista un motiv pentru care un lucru se intampla sau nu.
  4. Imi place sa ajut oamenii, dar de multe ori am ajutat persoane care nu meritau sau care mi-au “luat toata mana”, asa ca acum sunt ceva mai rezervata, mai ales cu persoane pe care nu le cunosc foarte bine.
  5. Exista anumite subiecte pe care eu refuz sa le dezbat, printre ele sunt: femei vs. barbati, religie, politica si altele care nu imi vin in minte acum. Nu le dezbat pentru ca sunt prea complexe, cer prea mult timp si tind sa imi pierd cumpatul cand nu ajung la o finalitate sau macar pe un teren comun. In plus, nu imi place sa ma angajez in discutii despre domenii cu care sunt total paralela, cum ar fi… motoare de masini, spre exemplu.
  6. Nu cred ca locul in care locuieste un om, defineste un om. Oamenii care judeca astfel se incadreaza la categoria superficiali, cum am zis mai sus, dar si prosti. Si incerc sa ma tin departe si de ei.
  7. Tin oamenii optimisti aproape de mine. Iubesc oamenii optimisti, cu pofta de viata, care rad mult si fac glume inteligente.
  8. Iert intotdeauna oamenii care gresesc si incearca sa isi indrepte greseala. Mi se pare ca n-as putea sa traiesc cu mine insami daca n-as ierta.
  9. Nu ma imbrac niciodata in mai mult de 3 culori (maxim).
  10. Nu port niciodata mai mult de doua inele pe o mana.

Hai ca as putea sa scriu pagini intregi despre ce cred si ce nu cred si despre principii. Cred ca o sa ma opresc aici.

Multumesc Giorgianei pentru leapsa si i-o pasez mai departe lui Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *