de ce sa sustinem proiectele altora si ce inseamna atitudinea de ciolan

Mi-a plăcut mult reclama celor de la Vodafone, emoționant mesajul lor și cred că a atins multă lume. Daa, vorbesc despre reclama asta care merge pe ideea de ”împreună suntem mai puternici”.

De ce e o reclamă bună și ce face mesajul atât de puternic? Faptul că este adevărat și că e o regulă care se aplică foarte bine cel puțin în ceea ce privește proiectele oamenilor (atât online cât și offline).

La NetCamp m-a întrebat Sandra de ce nu-s mai cunoscută ca blogger dacă scriu de atâta vreme. I-am răspuns că nu m-am implicat foarte mult în  sensul ăsta, eu sunt omul care veghează din umbră, care cunoaște munca celorlalți oameni. De ceva vreme, 1 an – 2 să zic, am început să promovez și proiectele altora din varii motive. Mai jos o să vă dau o listă de exemple cu cele pe care le-am susținut fără nicio obligație de-a lungul timpului. Ceea ce nu îmi place însă este momentul când dau de atitudinea de ”ciolan”. Nu mi se pare corectă.

Ce e atitudinea de ”ciolan”? Așa am denumit-o, cred că se potrivește și e amuzantă. Este acea atitudine a oamenilor care au deja proiecte mari și nu vor să îi ajute pe ceilalți să crească. Și din păcate, da, există, ca și în politică. Mă deranjează pentru că pe lângă muncă și bani, fără susținerea celorlalți nu poți face mare lucru și e trist când uiți lucrul ăsta, că și tu ai fost ajutat de niște piloni la momentul potrivit. Cred că am mai zis asta, am o problemă în general cu oamenii care uită de unde au plecat.

Dau share, like, tweet sau scriu pe blog despre diverse inițiative dacă:

  • îmi place foarte mult ideea de bază pe care se merge,
  • promovează cultura,
  • sunt prietenă cu omul respectiv și încerc să îl încurajez,
  • e un lucru frumos pur și simplu
  • îmi ies bani din asta (foarte rar :))
  • am fost rugată să distribui subiectul respectiv,
  • mă inspiră
  • cred că ajută (cazuri umanitare)
  • alte motive care nu îmi vin în minte

Unii îmi spun că-s fraieră că fac asta fără niciun beneficiu direct, eh, prefer să fiu fraieră atunci decât să trec pasivă pe lângă inițiative frumoase. Câteva dintre oamenii/ideile pe care le-am susținut și/sau le voi susține:

1. HelpIoana

2. Literatura Rulează

3. Umblă creangă și Cu pluta

4. LaptopNews – da, am lucrat acolo, însă voi continua să îi susțin

5. Art Playground –  Cristina lucrează niște accesorii uimitoare! Am avut ocazia să le văd live și sunt cu adevărat excepționale, vă invit să dați like.

6. FolkCosmin știe că îmi plac melodiile lui și le distribui cel puțin o dată pe săptămână, am susținut cât am putut și Festivalul de Folk de la Alba Iulia

7. Campania Globuri cu Suflet

8. Acoustic bloggers

9. Căutătorii de povești  în care am încercat să mă implic și cu o poveste

10. altele + evenimentele la care am participat/la care voi participa

Hai să nu ne risipim încercând singuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *