Dar ce n-am facut?

Nu știu dacă mi-am revenit după ultimele zile pe care le-am trăit. Am o rumoare incertă în mine, care mă face să vreau să dorm mereu, să scap de ea. Întrebări cărora nu le dau glas nici măcar în minte, deși una mi-a scăpat ieri. Am întrebat un prieten ce-ar fi făcut dacă aș fi murit în incendiu. A fost o întrebare stupidă, morbidă, evident, al cărui răspuns nu am mai vrut să îl știu de îndată ce am terminat de rostit cuvintele.

Și totuși el nu s-a isterizat și mi-a răspuns calm: Aș fi venit la tine acasă și aș fi vorbit cu ai tăi, că știu unde stai. Aș fi venit la înmormântare și îți dai seama că bine nu mi-ar fi fost, doar îmi ești prietenă apropiată.

M-am uitat îndelung pe geam în timp ce luminile stâlpilor îmi traversau fața. Ce-ai fi făcut… ce-aș fi făcut… dar ce n-am făcut?

Presupun că dacă aș fi murit n-aș mai fi apucat niciodată să învăț să cânt la chitară, n-aș mai fi scris niciodată, nu mi-aș mai fi îmbrățișat niciodată părinții, n-aș mai fi mâncat cartofi prăjiți, n-aș mai fi simțit niciodată miros de haine curate, nu m-aș mai fi plâns niciodată de vară, n-aș mai fi atins niciodată fulgii de zăpadă, n-aș mai fi ascultat niciodată folk, n-aș mai fi iubit, n-aș mai fi văzut niciodată muntele sau marea, n-aș mai fi citit niciodată o carte, n-aș mai fi adormit în metrou, nu mi-aș mai fi băut cafeaua în patiseria de la Eroilor când aș fi plecat prea devreme de acasă. Sigur, astea-s primele care mi-au venit în minte, sunt foarte multe.

Poate exagerez sau dramatizez, nu-mi permit să îmi fac procese de conștiință pe seama acestui fapt. Cred că sunt lucruri firești la care te gândești după o astfel de întâmplare, încă mă bântuie imaginile cu fum și țipetele de disperare pe care le auzeam de un etaj mai jos și încerc să trec peste ele, să mă concentrez pe alte lucruri.

Și totuși probabil un lucru aș fi realizat cu siguranță după moarte: aș fi reușit să îmi cresc traficul pe blog cât nu a crescut în toți ăștia 6 ani de când scriu aici 😀

3 thoughts on “Dar ce n-am facut?

  1. Cred ca astfel de experiente sunt menite sa ne schimbe total viata, si de cele mai multe ori in bine. Atunci cand ajungem pe marginea propastiei avem sansa sa ne cunoastem mai bine, sa aflam despre noi lucruri pe care nu le-am fi aflat poate niciodata.

    Pastreaza momentul si foloseste-l ca motor pentru ceea ce vei face in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *