Dan Puric – Cine suntem

Am un mare respect pentru omul ăsta, Dan Puric. L-am văzut pentru prima oară la TV și am rămas fascinată de stilul lui de a vorbi, de a povesti. Are o carismă extraordinară, este un om inteligent, cult și un adevărat artist. Nu am apucat să îl văd pe scena teatrului, însă am văzut niste filmări pe youtube care m-au lăsat mască.

În orice caz, am rugat-o pe sor’mea să îmi ia de Crăciun o carte de-a lui. Orice carte, ea a ales Cine suntem. Am citit-o, am mai lăsat-o, am mai citit-o și de curând am terminat-o. Cartea e formată din interviuri, conversații din talk show-uri și diverse pasaje scrise de el. În mare parte ai ocazia să vezi perspectiva lui asupra societății și asupra politicii din România. De asemenea, vorbește mult despre Dumnezeu, creștinism și tot ce ține de religie. Nu sunt eu cea mai în măsură persoană să judece cartea dl. Puric, dar pot să spun impresia pe care mi-a lăsat-o la final, concluzia.

Ceea ce vreau să punctez nici măcar nu are de-a face cu ceea ce conține cartea. Dan Puric are totuși o cultură și vede lumea într-un fel aparte. E un fel sănătos, corect și îmi place mult când spune că România a răzbit prin credință. Credința la români e un lucru… interesant, de observat, este într-adevăr un pilon important în cultura noastră.

În orice caz, ideea cu care am rămas după ce am terminat cartea e că a citi interviurile cu Dan Puric e ca și când ai asculta ploaia în căști și nu afară. Ai vrea să simți mirosul ploii, răcoarea și să auzi ropotul viu, în schimb auzi o imitație fadă în căști. E cam același lucru. Ce vreau să spun e că nu are același farmec să citești vorbele lui în loc să le asculți. Are un stil de a se exprima atât verbal cât și non verbal foarte energic și amuzant. Trăiește fiecare frază, fiecare privire este adâncită în gânduri și creează istorisiri cum nu pot fi redate în paginile unei cărți. Un artist adevărat, un actor adevărat mai bine spus, nu o să își poată niciodată juca rolul pe paginile unei cărți mai bine decât pe paginile unei scene.

[Acest articol participă la Concursul: Castiga cartea The Hobbit, organizat de Kriogen cu sprijinul Librariei Online Carti Diverse]

One thought on “Dan Puric – Cine suntem

  1. Pingback: Castigatorul cartii The Hobbit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *