Cum sa arati bine

Pentru mine erau un mister toate doamnele si domnișoarele care arătau fenomenal de fiecare dată când le vedeam, indiferent de sezon și de condițiile meteo. Erau un mister până de curând, când am descoperit acel mare detaliu care face diferența în viața oricui, care te ajută, care te salvează, care te face să arăți mereu bine, de dimineață până seara!

Pe timp de ploaie și ninsoare e cel mai greu să arăți bine. De ce? Pentru că:

1. dacă ai baftă să fie vânt e ca și cum Vântul devine o persoană supra dimensionată și invizibilă și tu ești o rolă de hârtie igienică. Primul strat smuls e umbrela, al doilea ești tu, se șterge cu tine… unde nu răsare soarele, vorba aia! Și atunci efectele sunt: păr ud, haine ude, machiaj de Samara, umbrelă ruptă. Dacă peisajul vă pare cunoscut probabil vă revin în minte imagini cu fetișcane din astea rătăcite de acum o săptămână-două (da, mă număr și eu printre ele).

2. iarna e greu să cumperi și să porți o haină mai subțire decât un cojoc pentru că o să îți înghețe întotdeauna fundul pe drum. Alegerea hainei de iarnă se face  după criteriul practic ”Cât-de-groasă-e? O-să-îngheț-în-ea?” și mai puțin după criteriul ”Cât-de-bine-arăt-în-ea?” Dacă împaci ambele aspecte cu o haină poți să te consideri regină!

3. Dacă ești CGM automat geanta trebuie să fie mare… sau să fie un ghiozdan. Și nu, nu poate fi de mână pentru că o să îți înțepenească degetele ca la zombi pe ea. Geanta e foarte importantă pentru că trebuie să fie suficient de mare încât să îți încapă tot chitul de supraviețuire și să îți permită introducerea mâinilor în buzunar. Așadar, cu un ghiozdan sigur nu arăți trendy, deși e practic. Singura opțiune trendy e o geantă pe un umăr…

4. Dacă ești CGM sigur ai mult de mers pe jos și încălțămintea e la fel de importantă ca geanta…. Ba nu, stai, mai importantă! Trebuie luată pe aceleași criterii – ghete sau cizme? Sunt îmblănite? Mor cu ele în picioare dacă mă arunci pe un munte în Alaska? Alunec mai rău ca pinguinii pe burtă cu ele? Tocul iese din discuție în orice sezon. Cam asta e.

5. Uneori în frig îți curg mucii și trebuie să te ștergi… și o dată cu ștersul la nas, ștergi și fondul de ten, poate și rujul… Here we go again.

6. Pe lângă CGM, dacă plouă, trebuie să cari și umbrela după tine. Poate fi una cu baston care e de 2 ori mai greu de cărat sau poate fi una pliabilă care se rupe imediat cum Vântul se bă… și îți îngreunează și mai mult geanta, umărul și ajunge să îți strâmbe coloana vertebrală și să mori…. Da, de la o umbrelă!

7. Hainele îți prind un miros dubios de la procesul inevitabil de frecare din RATB.

Vara e un pic mai simplu deoarece căldura excesivă acționează mai rapid decât aerul condiționat. Machiajul se duce de la primele minute petrecute afară, tot atunci începi să și transpiri destul de mult, se lipesc toate de tine și geanta mare poate deveni geantă de mână, poate mai mică. Riscul e doar să te bronzezi cu urme dacă ai uitat să te dai cu cremă. Totodată hainele-s subțiri, nu mai mergem cu cojoacele în cârcă, doar cu soarele în cârcă. Bleah!

Așa… și acum să elucidăm misterul. Care e rezolvarea? Cum de arată bine doamnele astea pe care le vedem aranjate perfect zi și noapte, ploaie și soare, vară și iarnă? Păi e destul de simplu… Nu-ți trebuie decât o mașină bunicică și un permis de conducere.

Dacă te deplasezi cu mașina peste tot, e cam imposibil să fii stresată cu detaliile de mai sus. Cam la fel de imposibil cum e să arăți foarte bine de dimineața până seara dacă n-ai mașină 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *