cum am ajuns sa scriu in IT – un an de LaptopNews

Vreau să mă credeți când vă spun că am vrut să scriu articolul ăsta de acu’ juma de an, însă am salvat în draft ce am scris atunci. Am zis să scriu totul când/dacă o să împlinesc 1 an. Nu 1 an de viață, ci un an de când scriu pentru LaptopNews.

Am început totul de la zero, ghidată fiind de simpla curiozitate și pasiune pentru IT și gadget-uri. De fapt, mai multă pasiune pentru gadget-uri, o pasiune care încă arde mocnit în mine și care uneori nu mă lasă să dorm de nerăbdare când urmează să îmi cumpăr un produs nou.

Nu rar am fost întrebată: cum ai ajuns să scrii în IT? Și inițial nu mi-am dat seama că întrebarea voia de fapt să însemne ”cum ai ajuns să scrii în IT? mai ales că ești fată!” Presupun că întrebarea venea și pentru că majoritatea oamenilor se așteaptă să vadă genul de fată mai băiețoasă, ceea ce eu nu sunt, cel puțin nu cred că sunt.

Răspunsul e: printr-un mare noroc. M-am întâlnit cu Sorin anul trecut la o conferință, l-am recunoscut de pe Facebook că deja eram ”împrieteniți” și l-am tras de mânecă. El nu mă știa (normal 😛 ), dar din subiect în altul a ajuns să mă întrebe dacă îmi plac gadget-urile și dacă mi-ar plăcea să scriu articole pentru LaptopNews. Mi s-au lungit ochii în cap ca la melc și i-am răspuns entuziasmată că ”da”, iar de acolo restul de istorie.

Sigur, în acest an am dat de tot felul de atitudini din partea băieților (am realizat și eu de curând că eu sunt excepția de la regulă, nu percepeam asta înainte). În mare, băieții din IT se împart în două grupuri. Cei care gândesc ”e tipă, habar n-are ea de IT” și se vede pe fața lor asta și ”e tipă și se pricepe la IT?” și se vede asta pe fața lor când cască gura că știu ce e aia o serie de procesoare Intel Ivy Bridge. În fine, cum necum tot mă judecă într-un fel sau altul, dar deja nu mă mai deranjează pentru că într-adevăr, tipele nu sunt… tehnice. Adică chiar nu sunt, ele sunt cu ”ce frumos arată”, ”ce drăguț e” și așa mai departe. Faptul că mie mi se pare total neproductivă atitudinea (mă refer la situațiile în care vrei să îți cumperi un produs) indiferent de sex, e partea a doua.

Și sigur, nu sunt as în IT (de altfel, sunt puțini cei care sunt), sunt încă multe pe care le am de învățat însă cel puțin îmi place ceea ce fac. Da, sigur, într-un an am avut șansa să mă satur de multe ori, îmi venea să mă iau la palme în unele zile (și probabil o să mai fie, e pur și simplu firesc), dar uite că atunci când aflu de tehnologii/produse noi mișto încă mă entuziasmez. Eu zic că e ceva.

Ce a mai însemnat pentru mine LaptopNews? Am învățat multe și îi mulțumesc lui Sorin pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine, pentru încrederea pe care mi-a acordat-o de la bun început și pentru faptul că mereu am comunicat bine în ciuda problemelor inevitabile care au mai apărut pe drum. Am crescut pe plan profesional, dar și personal, m-am schimbat destul de mult în bine zic eu, sunt mult mai optimistă și am căpătat niște filtre pentru a ignora răutățile gratuite ale celor din jur care înainte mă afectau destul de mult. Tot prin LaptopNews am ajuns să cunosc și mulți oameni mișto, de treabă și (Sorin știe, că i-am zis la momentul respectiv) proiectul ăsta a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat la sfârșitul anului trecut. Poate unul dintre puținele lucruri bune.

Nu trebuie să îmi urați la mulți ani, dar puteți să ne urați de bine, să mergem tot înainte, să creștem tot mai mari, pentru că toți punem suflet (și colega Roxana), ne implicăm și muncim destul de mult în fiecare zi.

One thought on “cum am ajuns sa scriu in IT – un an de LaptopNews

  1. Pingback: Am parasit echipa LaptopNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *