Corpuri de iluminat in casa

De foarte multa vreme folosim in casa becuri economice. De ce? Poate ca nu mergem  la fel de des pe biciclete pe cum am vrea, insa incercam sa protejam natura macar economisind niste curent. Acestea consuma mai putin si lumineaza la fel de bine, chiar daca le ia un pic mai mult sa se incarce după ce le aprinzi.

In sufragerie avem o lustra cu trei brate. I-a placut tatalui meu foarte mult si a sacrificat o parte din buget pentru ea. Am ajuns cu ea acasa si ne-am dat seama ca nu se potriveau becurile, ieseau mult in afara si erau pur și simplu inestetice asa ca am luat unele rotunde, tot economice. Există mai multe forme si dimensiuni, gasesti becuri economice cam pentru orice.

La mine in camera am o lustră cu doua brate si un soare de metal mic intre ele. Ideea aceea, a unui soare mereu in camera mea, mi-a suras in mod inconstient. Acum imi dau seama ca se potriveste chiar foarte bine cu personalitatea si zodia mea – zodie de foc, zodie sub semnul soarelui. Frumoasa coincidenta, nu? Cred că e bine să ai mereu câte ceva specific personalității tale, poate cândva te va ajuta să nu uiți cine ești cu adevărat.

935244_10151643664904357_841887246_n

Dupa ce am cumparat toate corpurile de iluminat pentru casa, ultima ramasa a fost lampa de citit pentru una dintre noptierele mele. As fi vrut una mov in genul celei de mai jos, insa am primit alta cadou de la mama pentru ca eu ramasesem fara bani. E la fel de frumoasa, reflecta o forma de fluture prin abajur si are cercuri, exact ca draperia de la geam.

522610192

Casa nu e completă nici din punct de vedere al corpurilor de iluminat (ar mai merge niște lămpi de citit în vreo 3 camere), nici din punct de vedere al mobilei. De curând mi-am lipit pe perete niște poze făcute de niște fotografi talentați, într-un fel de colaj. E o idee foarte bună dacă ai nevoie de inspirație, dar chiar și din punct de vedere medical. Cei care stau la birou foarte mult au nevoie de puncte mai îndepărtate pe care să se concentreze câteva momente ca să își odihnească ochii. Așa arată:

11807_10151625036984357_666074593_n

Trecem outdoor unde mă pot mândri cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun. Dar dacă nu e Crăciun? Ei bine, curtea noastră e luminată de 10 lămpi de grădină (solare) și două becuri cu led (unul în fața ușii și altul mai departe, pentru zona de grătar/jocuri de șah în miez de noapte). Sper să apuc ziua în care să îmi cumpăr un balansoar pentru afară, un set de canapele cu masă și niște lămpi în formă de broscuțe sau pitici, ar fi de efect.

Am scris această postare pentru că am vrut să vă ofer câteva sugestii referitoare la alegerile pe care să le faceți în casă:

1. becuri economice pentru o planetă mai sănătoasă și o factură mai mică la curent

2. ceva care să se potrivească cu stilul vostru – culori și personalitate

3. ceva care să vă inspire

4. ceva care să vă lumineze orice potecă fără a fi nevoie de fire/baterii/alte drăcii (astea chiar sunt cele mai tari)

Sper că v-a fost de folos articolul și că veți lua în consierare sfaturile mele dacă vreți să îmbunătățiți ceva la locuința voastră. Schimbările mici de genul acesta pot aduce multă liniște unui om și îi pot lumina calea  în momentele în care întunericul șade pe un scăunel și amenință că nu mai pleacă.

 

One thought on “Corpuri de iluminat in casa

  1. Atat de mult se poate schimba un spatiu doar cu ajutorul unor simple corpuri de iluminat. Cum iti plac becurile cu LED de afara? Ar merita investitia sa le inlocuiesti si pe cele din interior, pentru ca becurile cu LED au o lumina mai puternica.
    Frumoasa lampa de birou mov, simpla, dar iese in evidenta prin culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *