consultanta gratuita pentru magazinele online

Primul discurs de ”desființăm-departamentul-drum-bun-în-continuare” la care am luat parte a fost în franceză. Am înțeles vag cuvintele repezi și melodice pe care ”the big boss” ni le adresa, de ce să nu recunosc că nu îmi place în general franceza. N-am vorbit-o și mi se pare complicată, dar frumoasă. O limbă frumoasă, dar nu pentru mine. Sper să îmi schimb părerea în timp.

Când rămâi fără un loc de muncă primul gând se duce automat spre zilele în care vei sta de pomană și te vei odihni, ”obligat” de circumstanțe. Ce bune-s inițial circumstanțele alea. Și te odihnești o săptămână, două, trei, o lună… poate două, poate trei, depinde cât te țin rezervele de bani. După ce te odihnești și cauți așa, semi-interesat un job, începi să constați că nu mai ai foarte multe resurse și gradul de interes pentru un nou loc de muncă începe să crească considerabil. Din nevoie. Există, sigur, și situațiile în care îți cauți mai din timp în mod activ un loc de muncă, pentru că pur și simplu știi că ”e greu zilele astea” și oricum nu ești genul de om care să stea de pomană, cum a fost în cazul meu.

Printre soluțiile alternative este întotdeauna afacerea proprie. Toți visăm la ea, toți sperăm să ajungem, să investim și să muncim pentru noi înșine. Pentru a începe totuși o afacere pe cont propriu îți trebuie în primul rând fonduri, apoi o idee foarte bună de afacere cu cât mai puține riscuri. Apoi intervin factorii personali: curaj, ambiție, putere de a lua decizii, de a merge mai departe.

Printre lucrurile la care te gândești e posibil să se regăsească și ideea cu magazinul online. Eu, recunosc, nu m-am gândit niciodată serios să fac un magazin online pentru accesoriile handmade, însă cu siguranță perspectivele mele s-au schimbat față de acum câțiva ani când am descoperit acest hobby.

Am crezut că o să investesc ceva bani în materiale, că o să fac diverse modele și apoi o să încep să vând prin blog/târguri/Breslo și alte moduri. Într-adevăr, am cheltuit bani, chiar foarte mulți, într-adevăr, am și vândut câte ceva. De fapt, nu m-am oprit niciodată din investit în materiale, însă niciodată nu am investit suficient timp. Acum m-am hotărât să fac asta, deși din nou, entuziasmul meu s-a cam dus pe apa sâmbetei pentru că nu se concretizează nimic clar. Sper să găsesc puterea să insist pe această direcție, exact ce ziceam și cu câteva rânduri mai sus.

În orice caz, dacă aș reuși vreodată să ajung la pasul înființării unui magazin online cu siguranță mi-ar fi de folos o consultanță. Afacerile online par simple, însă nu ar trebui să uităm că sunt un domeniu relativ nou pentru care încă nu există un manual, despre care nu înveți chiar tot la facultate și dacă nu ai pe cineva profesionist să te ghideze, s-ar putea să ai foarte multe de pierdut.

Deși acum câțiva ani, când am rămas fără un loc de muncă, m-aș fi aruncat cu capul înainte și aș fi spus că pot face singură totul, acum lucrurile stau diferit. Există multe tehnici de SEO pe care nu le cunosc decât la un nivel minim (ce am mai aflat de pe la conferințe), sunt foarte puține lucruri pe care le știu despre strategiile de marketing online sau optimizarea ratei de conversie. Conferințele la care am mers de-a lungul timpului (SEM Days, GPeC etc.) ajută ca informație, dar știm cu toții că teoria fără practică se pierde ușor.

Cei de la Plum Media vin în ajutorul magazinelor online și oferă printr-un concurs consultanță gratuită e-commerce timp de o lună, în perioada 1 noiembrie – 1 decembrie. Dacă aș avea un magazin online aș profita din plin de oferta lor. De ce? Simplu: pentru că știu ce fac, pentru că te pot ajuta să crești ca business, pentru că magazinele online reprezintă în continuare un domeniu în care riști să te pierzi fără o cărare, pentru că pachetul acoperă mai multe arii importante și mai ales, cel mai și cel mai important: pentru că este gratis! Sfatul meu personal e să vă grăbiți, înscrierile se termină pe 29 octombrie și multă baftă! Nu se știe când mai prindeți o asemenea oportunitate.

 

2 thoughts on “consultanta gratuita pentru magazinele online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *